Kezdőlap AKTUÁLIS Till Attila kendőzetlenül, őszintén vallott politikai hovatartozásáról

Till Attila kendőzetlenül, őszintén vallott politikai hovatartozásáról

Hirdetés

Az, hogy a TV2-nél dolgozik, számára nem egy egyszerű történet, és bár voltak vitái a televízióval, mégis úgy érzi, ez az ő igazi közege. Till Attila először beszélt kendőzetlen őszinteséggel politikai hovatartozásáról, és hogy hiába dolgozik a TV2-nél, a médiaszemélyisége nem azonos a valódi személyiségével.

 

Hirdetés

A népszerű televíziós a Kreatívnak adott nyomtatott interjújában fejtette ki, hogy a szabadság számára a legfontosabb, és mintha most minden téma, amivel a világ küzd, ekörül forogna. Till Attila úgy látja, a szabadság nem azt jelenti, hogy nulla kompromisszumot kell kötni. “Nagyon sok mindent lehet. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de azért valami szuverenitást, valamifajta szabadságot őrizz meg magadnak, vagy törekedj rá. Én is mindig erre törekedtem, nem is érdekelt nagyon más” – nyilatkozta a lapnak Tilla.

“Szerintem egy jó nagy káoszban élünk, minden szempontból, sokkal-sokkal több szabadságra lenne szükségünk” – húzta alá már a legelején a tévés, hozzátéve: olyan, határtalan szabadságot képzel el, amely révén minden irányban nyitottnak kell lenni, miközben “betartod azt az ősi szabályt, tudod, hogy mondjuk soha ne csinálj olyat, vagy ne csinálj semmi olyat, amivel másoknak ártasz valamit, amit magadnak nem kívánnál”. A szabadság szerinte egy olyan dolog, amiről sosem szabad lemondani, és meg kell tartani a módozatait vagy a fokozatait. De valószínűleg nem egynemű – vélekedik.


A médiában mindannyian leegyszerűsített mondatok vagyunk. A médiaszemélyiségünk nem azonos a valódi személyiségünkkel. Az én médiaszemélyiségemhez a nagy tömegek számára ez a TV2-kérdés, ez nem tartozik hozzá, senkit nem érdekel az utcán. Érdekli őket a Sztárban sztár vagy a Propaganda, ennyi.

Vannak dolgok, amikben nem veszek részt

Én ennek nem vagyok híve. Én mindig elmondom: az, hogy én a TV2-ben vagyok, az egy nagyon egyszerű történet. Én mindig is TV2-es voltam, és én ebben a történetben megragadtam. Ez nem azt jelenti, hogy fizetnek, és ezért nekem ez mindegy. Dehogy! Egyáltalán nem mindegy minden. Voltak vitáink is az elmúlt húsz évben sok mindenről.Vannak bizonyos dolgok, amikben nem szoktam részt venni, mert nincs kedvem, de ettől függetlenül szeretek TV2-es lenni, az az én közegem, és ezt már sokszor mondtam, hogy nekem a TV2 azért emberek összességét is jelenti, nem pedig egy politikai állásfoglalást.”

Erősen Európa-párti, demokráciapárti, igazságpárti és normál embernek tartja magát, egy minden szempontból normál embernek, ezért

ez nyilván sokszor nem esik egybe a hivatalos közbeszéddel. Nem gondolom, hogy egyébként ha én nem értek egyet dolgokkal, akkor én nem dolgozhatok a TV2-nél, és akkor én nem lehetek a Sztárban sztár leszek! műsorvezetője, ami egy szórakoztató műsor– érvelt a tévés, majd kiemelte: “Nézzünk már meg egy egységet, egy embert, nézzünk meg engem, hogy én mit csinálok. És én azt szeretném, hogy azt bíráljuk el, hogy én mit csinálok, az én munkámat. A kérdés általában akkor merül fel, amikor a nem állami médiához tartozó orgánumok készítenek velem interjút. Mert akkor ez egy kötelező kérdés. A különböző médiumoknak van egy identitásuk, és a saját maguk identitását is folyamatosan jelzik és alátámasztják a kérdéseikkel. Én erről azt gondolom, hogy jobb, hogyha ezekből a keretekből kilépünk, és ezek a keretek elmosódnak. Én magam is azokat az interjúkat szeretem a legjobban, ahol ez a dolog kicsit átjárhatóbbá válik. Szerintem az én személyiségemnek az az egyik lényege, hogy átjárható személyiség vagyok, ezek a dolgok engem azért úgy nem érintenek meg”.

Azt mondja, a húsz éve tévéképernyőre tűzött műsora, a Propaganda is pont ezt akarja mutatni. “Szerintünk a kultúra egyrészt minden, az egész életünket átfogó dolog, másrészt nem érdekel minket, hogy épp valakinek milyen a politikai hovatartozása, vagy hogy épp menő, nem menő. Ezt próbáljuk teljesen szabadon hagyni, tehát nem a saját kis köreinkből választunk csak embereket, hanem próbálunk gazdagabban viszonyulni a dolgainkhoz” – zárta Till Attila a lap kérdésére.

Hirdetés