Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Te is kíváncsi vagy, hogyan működnek? 8 bűvésztrükkről rántjuk le a leplet!

Te is kíváncsi vagy, hogyan működnek? 8 bűvésztrükkről rántjuk le a leplet!

Hirdetés

Kevesen tudják, hogy a bűvészek, akik örömöt és varázslatot csempésznek az életünkbe, maguk is szkeptikusak és aligha hisznek a paranormális dolgokban. Két népszerű illuzionista lerántották a leplet a megkérdőjelezhető teóriákról. Természetesen ettől függetlenül a profik által végrehajtott csodálatos trükkök továbbra is mindannyiunkat lenyűgöznek.

Íme, néhány trükk, aminek most te is megismerheted a hátterét!

Hirdetés

 

Egy személy átalakulása valaki mássá

A bűvész egy zsákba ül, és az asszisztens beköti a zsákot. Aztán az bűvész bekerül egy ládába, amelyet az asszisztens lezár. Az asszisztens a ládán áll, felemel egy leplet, majd a lepel leesik és a bűvész áll mögötte. Ezután a bűvész felnyitja a ládát és a zsákban az asszisztens található (általában egy másik ruhában, a nagyobb hatás érdekében).

A titok: Van egy kijárat a bűvész zsákjából. Ez gyakran egy cipzárral könnyen nyitható belülről. Az asszisztens a láda szélén áll, de a felső panel könnyen kinyílik. Amikor az asszisztens felemeli a leplet, a bűvész kiszáll a zsákból átveszi a leplet és az asszisztens ugrik a zsákba. Aztán ott átveszi a jelmezét. Minél gyorsabban és összetartóbban működik a páros, annál látványosabb a teljesítmény.

Késdobáló

Első pillantásra ez a trükk nagyon veszélyesnek tűnik, de a célra alkalmazott személy mindig biztonságban van.

A titok:  a bűvész valójában nem dobja el a kést. Ehelyett villámgyorsan a titkos zsebébe rejti őket. Van egy segítő a célpont mögött, amely a céltábla hátsó részén egy speciális mechanizmus segítségével átszúrja a céltáblán a késeket. Az egész trükk olyan gyors és összehangolt, hogy ezért gondoljuk, hogy a kések elérik a célt.

Szétnyújtás

Az asszisztens egy nagy ládában van elhelyezve, csak a feje, a keze és lába lóg ki. A bűvész látszólag lehetetlen módon mozgatja az asszisztens testrészeit. Úgy tűnik, mintha azok teljesen elválnának a tőle.

A titok: valójában, amikor a bűvész kinyitja és bezárja az elülső és a hátsó ajtókat, hogy bizonyítsa a láda üres, még két további asszisztens rejtőzik a láda mögött. A hátsó ajtókon keresztül jutnak be a ládába, és kezüket és lábukat megfelelő rekeszekbe teszik. Minden lánynak ugyanolyan a manikűrje. A két segítő megmutatja kezét és lábát, és a leány, aki a fejét teszi ki az egyik résen, egy széken támaszkodik vagy a földön fekszik.

Jéggé változtatott víz

A bűvész vizet önt egy pohárba és egy gékockát önt ki belőle víz helyett. Természetesen nem a fizika törvényei szűnnek itt meg.

A titok: van a bögrében egy rejtett szivacs, amely elnyeli a vizet. És egy darab jég is rejtve van a pohár belsejében. Ezt a trükköt otthon is elvégezheted, de ne feledd, hogy a “bűvész” pohár nem lehet átlátszó.

A galambok eltűnése

A bűvész egy vagy több galambot helyez el egy dobozba, viszont amikor kinyitja ezt a dobozt, egy galamb sincs benne.

A titok: ne aggódj, biztonságban vannak. Egy titkos rekesz van a felső fedélen: kicsi és láthatatlan, de elég nagy ahhoz, hogy a madarak egy ideig ott maradhassanak.

Élve eltemetve

Ezt a trükköt mindig a szabad ég alatt végzik. A varázsló egy ládába kerül, és az asszisztensek földdel temetik be. Néhány másodperccel később elhagyja ezt a veszélyes csapdát. Nem minden dönt úgy, hogy elvégzi ezt a trükköt, mert a kockázatos. De ha minden rendben van, akkor senki sem sérül meg.

A titok: a ládának van egy titkos ajtaja, amelyen keresztül a bűvész egy oxigénnel és vízzel ellátott földalatti szobába jut át. Különleges visszahúzható peremek segítségével a bűvész egy sekély nyíláson át vesz levegőt, míg asszisztensei az utolsó földdarabot is rádobják a ládára, majd gyorsan kimenekül.

Tű átszúrása a bőrön

A bűvész nem fog elviselni egy ekkora fájdalmat sem egy látványos trükk kedvéért. Ennél minden sokkal egyszerűbb.

A titok: a bűvész nem hatol át a bőrén tűvel; egy gumis ragasztóból álló sminkréteget szúr át. A hamis vért pedig egy üreges tűbe helyezi, amely kis lyukakon keresztül kifolyik a tűből.

Kardnyelő

Ez a látványos trükk teljesen mértékben a bűvész tehetségétől függ. A hangsúly azon van, hogy a kardnak különleges irányba kell haladnia, hogy ne sérüljön semmilyen belső szerv. A garatnak és a nyelőcsőnek egyenes vonalat kell alkotnia. A bűvészeknek nagyon sokat kell gyakorolniuk, ha ezt a trükköt szeretnék végrehajtani. Tényleg kardot nyelnek!

Te hiszel a bűvészeknek vagy már te magad is utánanéztél a trükköknek? Oszd meg velünk a véleményedet és ezt a cikket az ismerőseiddel is!

Hirdetés