Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Te is júniusban születtél? Íme, 6 tudományos bizonyíték, miért vagy olyan különleges!

Te is júniusban születtél? Íme, 6 tudományos bizonyíték, miért vagy olyan különleges!

Hirdetés

A június egy valóban nagyszerű hónap. Akár te születtél júniusban, akár a gyermeked látta meg a napvilágot ebben a hónapban, biztos lehetsz benne, hogy sok potenciállal rendelkeztek. Függetlenül attól, hogy Ikrek vagy Rák vagy, az egyetlen dolog, amire számítani lehet tőled, az a személyiséged gazdagsága.

Ezért különlegesek a június szülöttei…

Hirdetés

Nagyobb valószínűséggel lehetnek Nobel-díj várományosai

Bár ők a legfiatalabbak az osztályukban és a csoportjaikban, ez nyilvánvalóan nem tartja vissza őket attól, hogy Nobel-díjat szerezhessenek meg. Statisztikailag elmondható, hogy a júniusban született emberek kerülnek legnagyobb valószínűséggel a Nobel-díjasok körébe.

Éjjeli bagoly tendencia

Talán a legjobb Nobel-díjas ötletek sötétedés után érkeznek a június szülöttei számára. A tavaszi és nyári születésűekkel kapcsolatos tanulmány kimutatta, hogy az ilyen emberek sokkal hajlamosabbak késő estig vagy akár hajnalig is fennmaradni, ellenben őszi-téli társaikkal.

Túláradó pozitivitás

A hipertímikus temperamentum, vagyis a vidámságra való nagyobb hajlam gyakorta jellemző a tavaszi és nyári születésűekre. Jó hír az anyukáknak, akik ekkora várják a gyermeküket.

Hangulatváltozásra való hajlam

A ciklotímikus temperamentum a másik jellemzője a júniusi születésűeknek. Ez azt jelenti, hogy bár alapvetően mindig pozitívak, hajlamosak hirtelen hangulatváltozásokra. Így, ha éppen kirobbanó kedvükben vannak, akkor is bekövetkezhet egy hirtelen, 180 fokos fordulat. Szerencsére ugyanilyen gyorsan képesek vissza is váltani.

Valószínűleg nem adrenalinvadászok

Tanulmányok, melyek azt vizsgálták, hogy a születési időszakunk milyen hatással van a dopaminszintünkre, azt mutatta ki, hogy az őszi és téli születésűek sokkal hajlamosabbak az izgalmak hajszolására, mint a nyári társaik. A júniusi gyerekeknél tapasztalták a legalacsonyabb szintet erre vonatkozóan, tehát ők azok, akik a legkevésbé szeretnek kockázatot vállalni.

Nagyobb valószínűséggel nőnek nagyra

A Cambridge-i Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a nyári születésű babák magasabbra nőnek, mint a hidegebb hónapokban születettek. Valószínűbb az is, hogy nagyobb születési súlyt érnek el és ezáltal egészségesebbek babákká válnak.

tudasfaja.com

Hirdetés