Kezdőlap EGÉSZSÉG Tartsd be ezt a 7 szabályt, hogy megelőzd a rákot!

Tartsd be ezt a 7 szabályt, hogy megelőzd a rákot!

Hirdetés

A rák gyógyítására még nem találtak tudományos gyógyírt, ezért még mindig a legnagyobb civilizációs betegségek közé tartozik az egész világon. Míg az okokról vitatkoznak a szakemberek, egyre több daganatos betegséget diagnosztizálnak világszerte.

Az alábbi 7 aranyszabály a rák megelőzés módja:

1. Használjunk megfelelő cukrot!

A rákos sejtek fő táplálékforrása nem más, mint a cukor, és nagy mennyiségű glükóz hatására képesek szétroncsolni az egészséges sejteket. A túlzott cukorfogyasztás ráadásul számos más betegség kialakuláshoz is vezethet. A keményítő is egyszerű cukornak számít, ezért a gabonafélékből és burgonyából készült élelmiszerekkel is érdemes csínján bánni. Egy német kutató csoport szerint a megbetegedések mögött elsősorban a mai ember életmódja áll.

Hirdetés

2. Fogyasszunk bőven növényi anyagokat!

A rosszindulatú rákos sejtekkel a zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható másodlagos növényi anyagok képesek felvenni a harcot. Ezek ugyanis erősítik az immunrendszert, javítják az anyagcserét és semlegesítik a káros szabad gyököket. Sajnos a hosszas tárolás, az utóérlelés, valamint a túl erős hőhatások nagymértékben rontják a másodlagos növényi anyagok hatékonyságát, ezért igyekezzünk friss, helyi, szezonális terményeket fogyasztani – ha lehetséges, héjjal együtt.

3. Egészséges zsírokat és olajokat!

Fő energia raktáraink a zsírsejtek, ezért szervezetünk számára nélkülözhetetlenek a minőségi zsírok és olajok. Amellett, hogy hosszan tartó jóllakottság érzést biztosítanak, hozzájárulnak a hormonháztartás, a vitaminhasznosítás, és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Két legfontosabb esszenciális zsírsavunk az Omega-3, Omega-6, előbbi csökkenti a vérnyomást ésa kóros véralvadást, míg utóbbi erősíti a csontokat.

4. Ügyeljünk a lelki egyensúlyra!

Az egészséges szervezet nagy ellensége a stressz. A stressz hormonként is emlegetett kortizol csökkenti az ölősejtek számát, így elősegíti a sejtburjánzást.

5. Mozogjunk annyit,amennyit csak bírunk!

A rendszeres sport megkönnyíti a rák elleni harcot, erősíti az immunrendszert, növeli a gének aktivitását és csökkenti az inzulin szintet, ami a rákos sejtek egyik növekedési faktora. A megterhelő, kimerítő edzések helyett válasszunk könnyedebb mozgásformákat, mint például a kerékpározás, vízi terápia, túrázás vagy jóga.

6. Élvezzük az éjszakát!

Az elektromos áram feltalálásával az emberek biológiai ritmusa felborult. Az alvással töltött időnk egyre csökken, pedig szervezetünknek szüksége van a pihenésre. Alvás közben sejtjeink feltöltődnek energiával, a régi sejtek megújulnak és kijavítják magukat. Ráadásul éjjel melatonint termelünk, mely segít hatástalanítani a szabad gyököket. Nem véletlen tehát, hogy a rossz alvás növelheti a rák kialakulásának kockázatát. A tartós alváshiány magas vérnyomáshoz, szívritmuszavarokhoz, valamint magas kortizol szinthez vezethet.

7. Gondoskodjunk elegendő napfényről!

Az UV-B sugárzás hatására bőrünkben D-vitamin képződik, mely erősíti az immunrendszert, valamint megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket, a cukorbetegséget, a csontritkulást. Emellett a körültekintő napozás gátolja a sejtek burjánzását és bizonyítottan csökkenti az emlő- és bélrák kockázatát is.

szerző:tudasfaja.com

Hirdetés