Kezdőlap EGÉSZSÉG Szuper egészséges, immunerősítő és fillérekbe kerül és pár nap alatt megnő bárhol...

Szuper egészséges, immunerősítő és fillérekbe kerül és pár nap alatt megnő bárhol – Kitalálod mi ez?

Hirdetés

Biztosan te is hallottál már róla, hogy a csírák milyen egészségesek és nem kizárt, hogy találkoztál is velük bioboltokban, dobozolt salátákban vagy éttermekben a tányérra halmozva. 

 

Hirdetés

Nem meglepő, hogy a csírák ekkor népszerűségnek örvendenek manapság, hiszen tele vannak tápanyagokkal. Gyakran halljuk azt, hogy a kizsigerelt földekben és ebből kifolyólag a bennük termesztett növényekben is egyre kevesebb a vitamin és az ásványi anyag.

A csírák fogyasztásának előnyei

Jó hír, hogy a csírák ezekben bővelkednek, sőt  a mag csírázása során még aktív enzimek is találhatóak bennük, amelyek szintén jót tesznek az emésztésünknek. A csírák jóval magasabb vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalommal rendelkeznek, mint a kifejlett növények termése adott mennyiségre vonatkoztatva.

Az már csak plusz öröm, hogy a csírákban alacsony a szénhidrát és a zsírtartalom és kevés kalóriát képviselnek, emellett pedig jó diétás rostforrásnak számítanak. Támogatják az emésztést és az immunrendszer egészségét. Az adott növényi mag csírája pedig jellegzetes, növényre jellemző ízzel rendelkezik.

Mit kell beszerezned hozzá?

A csíráztatáshoz bioboltokban is kapható csíráztatni való magokat kell venned. Mivel a bio magokat otthon, magadnak fogod csíráztatni, ezért biztos lehetsz benne, hogy idő közben vegyszerekkel biztosan nem kerül majd kapcsolatba.

Nem lesz szükséged sem kiskertre, sem cserépre, sem földre, ugyanis a csíráztatáshoz csak a magok, víz és egy megfelelő edény kell majd.

A bioboltokban, webáruházakban csíráztató tálat is lehet vásárolni, de egy befőttes üveg is tökéletesen megteszi. Kell még egy darab hálós anyag vagy gézlap.

Ennyit az eszközszükségletről.

Hogyan kell csíráztatni?

Vegyünk alapul egy 1 literes befőttes üveget.


Szedj bele 1,5 – 2 evőkanál magot, mosd át, majd engedd fel a feléig vízzel. Tedd oda estére állni a vízben, de legalább 8 órára. Másnap reggel mosd át, majd öntsd le róla a vizet.

Egy befőttes gumival fogasd oda a sűrűszövésű hálós anyagot vagy a gézlapot a befőttes üveg szájához. Így fordítsd meg az üveget szájjal lefelé, hogy a magok is tudjanak szellőzni és a felesleges víz is kicsepeghessen.

A magokat minden este és reggel át kell mosni langyos vízzel mindaddig, amíg ki nem csírázik legalább 2 cm hosszúságúra. Ekkor légmentesen záródó edényben a hűtőbe kell tenni, ha nem fogyasztod el azonnal.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés