Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Szörnyű ok miatt mérgezte meg kislányát sóval, aki azután életét vesztette

Szörnyű ok miatt mérgezte meg kislányát sóval, aki azután életét vesztette

Talán furcsán hangzik, de só miatt is lehet mérgezést kapni. Ilyenkor a nátrium szint nagyon megemelkedik a vérben. Az állapotot hipernatrémiának nevezik. A következmények miatt az adott személy akár életét is vesztheti.

Ez történt egy szerencsétlen kislánnyal is, aki elhunyt, miután édesanyja egy kanál sód adott neki.

Mi az a hipernatrémia?

Magas nátrium szint a vérben, amelynek következtében a nettó vízmennyiség csökken a szervezetben. Leggyakrabban kiszáradás miatt alakul ki kisgyermekekben, ha nem szopnak rendesen és nem kapnak elegendő folyadékot, illetve idősebb emberekben, akik megfeledkeznek a folyadék fogyasztásról.

Mik a tünetei?

Ilyenkor az agy sejtjei is károsodnak, mivel nem jutnak elegendő vízhez. Ennek következtében zavarodottság, ideg-izom ingerlékenység, hiperreflexia, görcs, rángatózás és kóma is kialakulhat.

Hogyan kezelhető?

Eszméletüknél lévő személyek esetében orális folyadékpótlás a leghatásosabb kezelési módszer, ha nem áll fenn semmilyen emésztőrendszeri probléma. Ha bonyolultabb az eset, akkor infúzió adására van szükség.

Peyton története

Egy dél-kaliforniai nő, Kimberly Martines rettenetesen elkeseredett volt, amiért elveszítette férjét és képes lett volna szó szerint bármire, hogy magára vonja a férfi figyelmét. Még arra is készen állt, hogy 17 hónapos kislányát megmérgezze egy kanál sóval. A gyermek, Peyton, életét vesztette a hipernatrémia miatt, ami egyértelműen felkeltette az apa figyelmét.

A 23 éves anyát 20 év börtönbüntetésre ítélték, miután vádat emeltek ellene emberölés miatt, mivel megmérgezte gyermekét egy kanál sóval.

A fiatal nő bevallotta bűnösségét és elmondta a rendőröknek, hogy azért tette mindezt a saját lánya ellen, mert szerette volna felhasználni őt, hogy elnyerje férje figyelmét.

Miután lenyelette vele a sót, Peyton elkezdett rángatózni. A kislányt nem sokkal később kórházba szállították és lélegeztető gépre tették. Sajnos az orvosok felfedezték, hogy a gyermek agyhalott.

Halálát nem sokkal később megállapították, az ok pedig sómérgezés volt, azaz a vérében túl sok nátrium halmozódott fel és az súlyos vesekárosodást okozott. Azért volt ez kifejezetten veszélyes Peyton esetében, mert a kisgyermekek veséi még nem teljesen érettek.

Családja elmondása alapján Kimberly soha nem lett volna képes ártani a gyermekeinek és olyan boldognak és elégedettnek próbálta felnevelni őket, amilyen ő is volt. Az elkeseredettség ezek szerint átvette felette a hatalmat.

tudasfaja.com

loading...