Kezdőlap AKTUÁLIS Szomorú hír jött Árpa Attiláról

Szomorú hír jött Árpa Attiláról

A Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat egy német állampolgárságú, de a magyar művészvilágban huzamosabb ideje jelen lévő, középkorú férfival és társaival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

 

Mint ismeretes, Árpa Attila budapesti otthonát 2019-ben lepték el a rendőrök, miközben a színész és barátai a kertben kártyáztak. Ekkor robbant a drogbotrány.

A bíróság a 2023 februárjában kihirdetett, elsőfokú ítéletében a kokainnal és Extasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év fegyházra ítélte, illetve 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A három – művészeti tevékenységet végző – bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért is őket 1.500.000, illetve 840.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta, a harmadik társukat pedig kábítószer birtoklásának vétsége miatt megrovásban részesítette. – írja a Blikk.A megállapított ítéleti tényállás lényege szerint a színész-producer 2018 óta szervezett összejöveteleket a lakásán, amely rendezvényekre a vendégeivel – így a bűntársaival is – kokaint szerzett be az azzal kereskedő társuktól, majd a kábítószert – művészi együttgondolkodásuk előmozdítására – közösen elfogyasztották.

Hasonlóan jártak el az elkövető művésztársai 2019. március 22-én is, amikor a kokain megvásárlását követően rendőri ellenőrzés alá vonták a járművüket, majd tőlük a rendező-forgatókönyvíró társuk lakására szervezett újabb összejövetelre szánt, mintegy 3 gramm kokaint lefoglalták.Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a művészvilágba bejáratos kábítószer-terjesztővel szemben súlyosabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg három művész bűntársával szemben forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapításáért, illetve – súlyosításul – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az ügydöntő határozattal szemben a díler terhelt védője a büntetés enyhítése céljából, míg a médiaszemélyiség védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, harmadlagosan pedig az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezés fenntartása mellett a védelmi fellebbezések elutasítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.A Fővárosi Ítélőtábla 2023. november 14. napján kihirdetett, jogerős, másodfokú ítéletével az ismert médiaszemélyiséget és két művésztársát bűnösnek mondta ki társtettesként, forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, amelyért az egykori Nagy Ő-t 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év börtön fokozatú, egyikük esetében 2 évi időtartamra, a másikuknál 1 év próbaidő tartamra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyben rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről. A másodfokú bíróság az ügyben kábítószer-kereskedőként elítélt I. rendű terhelt elsőfokú ítéletét helyben hagyta.

FRISSÍTÉS! Megszólalt Árpa Attila“Jó hírem van, boldog nap ez a mai. 5 év után végre lezárult ez a nevetséges ügy. A másodfokú ítélet alapján NEM leszek büntetett előéletű, továbbra sincs priuszom, és a pénzbírságot is elengedték. Persze a BRFK-nak k*rva fontos volt, hogy ezt a hírt másképp fogalmazza, és ezzel tisztára mossa magát és a rámfordított adófizetők pénzét, de sz*rok most már rá. A tény marad: soha nem találtak nálam kábítószert, soha nem kereskedtem vele, és az ügyvédem szívesen nyilatkozik, ha a jogi részletekre kíváncsi valaki. Én ezt az ügyet legközelebb a hamarosan induló PODCASTOMBAN fogom kivesézni, méghozzá egészen alaposan. Főleg az ügy főnyomozója és az ő egészen érdekesen alakuló karrierje lesz a főtéma. Valamint az a rengeteg törvénysértés, amit a nyomozóhatóságok elkövettek. Mert arról persze ők egy szót sem ejtettek. Nem. Nem félek. Ha mostanában mégis történne velem valami, legalább tudni fogjátok, hogy miért. A lényeg, hogy vége” – írta a közösségi oldalán közzétett posztjában.