Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Szokások, melyek blokkolják a pénzenergiát az életedben! Te is így csinálod?

Szokások, melyek blokkolják a pénzenergiát az életedben! Te is így csinálod?

Hirdetés

Elgondolkoztál már azon, hová folyik el az összes pénzed? Gyakran találod magad abban a helyzetben, hogy lenullázódik a bankszámlád a hónap végére? 

Ha a válasz igen, akkor az ok nem biztos, hogy a bevételedben keresendő. Lehetséges, hogy olyan szokások rögzültek be nálad az évek során, amelyek blokkolják, hogy gazdagabbá válj.

Hirdetés

1# Ahogy nő a bevételed, úgy nő a kiadásod is

Természetesen azért szeretnénk több pénzt keresni, hogy emelni tudjuk az életszínvonalunkat, de ha minden egyes fizetésemelés után azt lesed, hogyan tudnád elkölteni a pénzedet, azzal egy helyben fogsz toporogni. Ne szórd feleslegesen a pénzed, csak a hecc kedvéért.

2# Csak a jelennel törődsz

Megélni a jelen pillanatot remek spirituális gyakorlat, ám pénzügyi szempontból mindig gondolni kell a jövőre. Ez elkerülhetetlen, ha nem akarsz csődbe jutni. Nem állhatsz hozzá az anyagiakhoz olyan attitűddel, hogy ‘Majd úgyis lesz valahogy.’ Ezzel blokkolod magad a gazdagságtól.

3# Úgy gondolod, korai még félretenni

Fiatalon könnyen elcsábul az ember olyan dolgok hatására, amelyekre mindig is vágyott és végre megengedhet magának. Sok fiatal felnőtt gondolja úgy, hogy még túl korai megtakarítani vagy befektetni. Hiba! Soha nem lehet túl korán elkezdeni. Nem számít, hogy mekkora az összeg, amit félreteszel, kezdd el lefektetni a jövőd alapjait.

4# Nem vezeted a bevételed és kiadásod

Úgy gondoljuk, képesek vagyunk lépést tartani a pénzmozgásunkkal, de ez legtöbb esetben nem igaz. Talán a nagyobb költések megragadnak az emlékezetünkben, de a sok apróságra, amire folyamatosan elfolyik a pénz, nem emlékszünk. Sajnos éppen ezek azok a dolgok, amelyeken lehetne változtatni, mert a ‘sok kicsi sokra megy’ elv alapján sokat veszítünk miattuk. Egy Excel táblázat sosem árt.

5# Nem vagy tisztában a vágyaiddal és szükségleteiddel

Annak érdekében, hogy pénzt tudj megtakarítani és még többet tudj bevonzani, fontos, hogy priorizálj. Melyek azok a dolgok, amiket el szeretnél érni, melyek azok, amelyek nélkülözhetőek. Ha leírod magadnak konkrétan, hogy mire vágysz, és mire van szükséged, akkor sokkal letisztultabb képet kapsz arról, hogyan kezeld a pénzed. Tartsd magad a terveidhez.

6# A legújabb iPhone azonnal kell

Ez átvitt értelemben igaz minden olyan tárgyra, amiből újabb, szebb, divatosabb kell, holott az előző változat, a régebbi is tökéletesen ép és ellátja a funkcióját. Ha a luxus és a nagyzolás a fontos, a valódi gazdagságot soha nem is lehet elérni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés