Kezdőlap AKTUÁLIS Szigorú intézkedéseket jelentett be Kásler Miklós

Szigorú intézkedéseket jelentett be Kásler Miklós

Nemcsak Müller Cecília országos tiszti főorvostól kaptak tegnap utasítást a háziorvosok (önkéntes oltómunkát vár el Müller, 5 milliós bírságot belengetve), hanem egy másik ügyben Kásler Miklós minisztertől is.

 

 

Visszahívási kötelezettséget rendelet el a miniszter a háziorvosok számára, írja a Népszava.

„Az érintettek jó része kedden kapta kézhez Kásler Miklós, a humán tárca vezetőjének legfrissebb utasítását, melyben egyebek mellett arra kötelezik őket, hogy biztosítsák online vagy telefonos elérhetőségüket a pácienseik számára.

A beérkező, de nem fogadott hívásokra mihamarabb reagáljanak akár visszahívással, vagy bármilyen érdemi visszajelzéssel.”

Az elrendelés hátterében az állhat, hogy a légúti tünetekkel jelentkező, potenciális koronavírus fertőzöttek csak nehezen tudnak a háziorvosukkal beszélni.Üzenetet sem mindig lehet hagyni. Sokszor a vonal foglalt. Persze háziorvosa válogatja, mikor és hány beteget tud visszahívni.

Az utasítás egyben elrendeli, hogy a háziorvosok valamennyi covid-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet „arra alkalmas helyen”.

Mint írják: lehetőség szerint a rendelőben, „de ha erre nincs mód, úgy a beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol.”

Ha otthon gyógyul a beteg, a háziorvos kötelességeként írja elő Kásler, hogy kísérje figyelemmel a háziorvosa a beteg állapotát.

loading...