Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szárad a rózsád levele, virága? Ezzel a 3 trükkel újraélesztheted őket!

Szárad a rózsád levele, virága? Ezzel a 3 trükkel újraélesztheted őket!

A rózsa a világ egy legközkedveltebb, és legszebb virága. Nincs olyan udvar, vagy kert, ahol ne lenne legalább 2-3 tő rózsa. Nagyon szép, kellemes az illata, és sokáig virágzik.

 

Ha azt szeretnéd, hogy egész nyáron virágozzanak rózsatöveid, az alábbi tanácsokat jó, ha betartod.

1.A rózsák titka a gyökérzetnél kezdődik

Ha rózsát ültetsz, vagy áttelepítesz, nagyon vigyázz arra, hogy a gyökérzete nehogy megsérüljön. Arra is figyelned kell, hogy jó vízelvezetésű földbe ültesd, soha ne álljon a rózsatő sokáig vízben, mert könnyen rothadásnak indul a gyökere. Viszont az is fontos, hogy rendszeresen öntözd, ha hosszú ideig szárazság van.

2. A napsütés nagyon fontos a bőséges virágzáshoz

Ha valamennyi tapasztalatod van a rózsákkal, tudhatod, hogy a napsütés mennyire fontos a bőséges virágzáshoz. Olyan helyre kell ültetni a rózsát, hogy legalább 6 órán keresztül érje a napsütés, főleg a reggeli, kora délelőtti nap. Ha öntözni kell, akkor korán reggel, vagy naplemente után öntözz.

3. A száraz virágokat le kell vágni

Az elfonnyadt, elszáradt virágokat le kell vágni, nem csak azért, mert már nem mutatnak jól, hanem azért is, mert könnyen terjesztik a baktériumokat, fertőzéseket. Ha a rózsatő ezekre pazarolja az energiát, akkor nem nem tud szép, és egészséges új virágokat kifejleszteni. Ezek helyén 2-3 hét múlva új virág lesz.

Néhány hasznos tanács:

az első virágzás után (május-június) egy kicsit ásd fel a rózsatő körül, és öntözd meg 6 liter vízben feloldott 2 evőkanál sörélesztő keverékével. Ez nagyon jól serkenti a virágzást.


az elszáradt leveleket, és gyomokat mindig távolítsd el a rózsatőről, és a rózsatő körül, hogy jobban tudjon szellőzni. Ez is nagyon fontos ahhoz, hogy bőségesebben virágozzon.

a futórózsát jó, ha mindig a talajjal párhuzamosan, és merőlegesen kezded el futtatni, így bőségesebben virágzik

tudasfaja.com

loading...