Kezdőlap AKTUÁLIS Súlyosbodik a járvány: újra életbe lép a maszkviselés ezeken a helyeken Magyarországon

Súlyosbodik a járvány: újra életbe lép a maszkviselés ezeken a helyeken Magyarországon

Hirdetés

Az intézmény szóvivője, Balázs Mária, szerdán közölte, hogy csütörtöktől látogatási tilalmat vezetnek be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház miskolci telephelyeinek fekvőbeteg-ellátó osztályain.

 

Hirdetés

Az intézkedés az akut légúti megbetegedések járványos előfordulásának megelőzése miatt történik, és visszavonásig érvényes lesz.

A látogatási tilalom érinti az intézmény központi telephelyét, valamint a Semmelweis Tagkórház és a Szent Ferenc Tagkórház telephelyeinek valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályát. Ez azt jelenti, hogy a betegek hozzátartozói nem látogathatják őket a tilalom alatt. Azonban a családtagok küldhetnek csomagokat az egészségügyi személyzet segítségével.

Az intézkedés célja, hogy minimalizálják a betegek és a kórházi személyzet kockázatát, valamint megakadályozzák a járvány további terjedését az egészségügyi intézményben.A látogatási tilalom bevezetése szigorúbb járványügyi intézkedésekre utal a COVID-19 pandémia idején, amelynek során az egészségügyi hatóságok a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében számos intézkedést hoznak világszerte.

A közlemény szerint az intézkedés része annak az erőfeszítésnek, hogy az egészségügyi intézmények megfelelően reagáljanak a járványhelyzetre, és biztosítsák a betegek és az egészségügyi dolgozók biztonságát.

Az intézkedés hatálybaléptetését követően az érintett osztályokon kizárólag az egészségügyi személyzet és a szükséges kórházi szolgáltatásokat igénybe vevő betegek tartózkodhatnak.A látogatási tilalom feloldásáról az egészségügyi hatóságok folyamatosan monitorozzák a helyzetet és megfelelőnek ítélik.

Az ilyen típusú korlátozások bevezetése együtt jár a lakosság figyelmének felhívásával az alapvető higiéniai szabályok betartására, és hangsúlyozza az oltás fontosságát a járvány terjedésének megakadályozásában.

Hirdetés