Kezdőlap AKTUÁLIS Sebestyén Balázs őszintén vallott magánéletéről – “Maga volt a földi pokol…”

Sebestyén Balázs őszintén vallott magánéletéről – “Maga volt a földi pokol…”

Két fajta szülő létezik: Aki tagadja és aki beismeri, hogy egy sosem alvó aprósággal az élet nem éppen görögtűz, sőt inkább maga a pokol. Balázs a beismerős fajta…

 

Hogy, hogy nem, szerda reggel a Rádió1 reggeli sávjának hármasfogata arról beszélgetett, hogy szülőként milyen nehéz dolga van annak, akiknek a gyermeke amolyan fordított bioritmus szerint kezdi meg földi életét, vagyis nappal alszik, éjjel pedig torka szakadtából kiáltja a világba, hogy ő bizony unatkozik egyedül a sötétben. A témában Sebestyén Balázs mutatkozott a legtapasztaltabbnak, akinek elsőszülött fia, Benett bizony alaposan feladta a leckét élete első három évében.

A most 13 éves kamaszfiú ugyanis apróságként úgy döntött, hogy a már említett fordított bioritmussal teszi próbára szüleit, vagyis este ébredt fel és kisebb szünetekkel ébren volt egészen hajnalig. Ezt az időt pedig nem csendes szemlélődéssel töltötte. A műsorvezető és felesége minden létező trükköt, praktikát bevetett, hogy alvásra bírja Benettet, majd a nappalokat gyakorlatilag álomkórral küzdve töltötte.


„Maradjunk annyiban, hogy ez maga volt a földi pokol. Minden létező dolgot kipróbáltunk, de alig valami működött és ha valami igen, akkor is csak rövid időre bizonyult hatásosnak. Egy idő után például rájöttünk, hogy a monoton zajokra el tud aludni. Sokszor álltam a fürdőszobában éjjelente, a folyóvíz mellett és még többször ültem az autóban, körbe körbe furikázva, miközben vártam, hogy Benett elaludjon végre a hordozóban. Ha pedig ez megtörtént, azonnal parkolóhelyet kerestem és én is aludtam.

„De akkoriban még a piros lámpát is kihasználtam. Ha láttam, hogy sárgára vált, már döntöttem is hátra az ülést és addig szunyókáltam, amíg a mögöttem lévő rám nem dudált, jelezve, hogy zöld van” – mesélte Balázs.

 

loading...