Kezdőlap EGÉSZSÉG Rossz memória, izomgyengeség, székrekedés és még sorolhatnánk – Ezek a jelei, hogy...

Rossz memória, izomgyengeség, székrekedés és még sorolhatnánk – Ezek a jelei, hogy ebben a betegségben szenvedsz

A pajzsmirigy működését közvetlenül az agyalapi mirigy szabályozza, a TSH nevű hormon segítségével. Ha a mirigy nem termel elég hormont, a TSH szint megnő, és ez fokozott munkára serkenti a mirigyet, ellenkező esetben a TSH szint csökken. A szabályozás rendkívül finom, így a működés zavarait a TSH szint kóros volta hamar jelzi.

 

 

A pajzsmirigy alulműködés néhány tipikus jele

– nehéz elalvás, gyakori ébredés, vagy normális mennyiségű-minőségű alvás utáni nehéz kelés
– kevés energia, izomgyengeség
– túlzott érzékenység a hidegre
– gyenge haj és köröm, korai őszülés, vagy kopaszodás a szemöldök külső harmadának az elvesztése, sárgás bőrszín– emlékezetkihagyás, felejtés, hangulatingadozások, depresszió, ingerlékenység
– nem vagyunk képesek fogyni, bármilyen fokozottan is próbáljuk
– hirtelen szívdobogás, túl gyors vagy túl lassú szívdobogás
– megmagyarázhatatlan ízületi fájdalmak
– székrekedés, emésztőrendszeri problémák, nagyfokú cukor- és szénhidrátéhség
– libidócsökkenés
– alacsony testhőmérséklet

Pajzsmirigy alulműködés esetén a pajzsmirigy nem termel elégséges mennyiségű hormont.

Ezek a tünetek természetesen külön-külön más betegségek során is előfordulhatnak, viszont együttesen ezek számítanak a pajzsmirigy alulműködés leggyakoribb jeleinek. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, jelezzük orvosunknak, és végeztessünk vérképvizsgálatot T3, T4 és TSH szintek vizsgálatával kiegészítve.5 tipp a pajzsmirigy működésének fokozására

Ha bebizonyosodott a pajzsmirigy alulműködés, a következő módszerek segíthetnek a mirigy működésének fokozásában:

1, A gluténtartalmú ételek, illetve a szójatermékek étrendünkből való elhagyása megkönnyítheti a pajzsmirigy működését, hiszen az endokrintermelés nagyban függ a szénhidrátfogyasztástól.

2, Törekedjünk a stressz kerülésére, hiszen stressz során szervezetünk kortizolt termel, mely megnehezíti a T3 hormon szintézisét.3, Méregtelenítsük szervezetünket, legfőképpen a nehézfémektől.

4, A jód a legfőbb ásványi anyag, melyre a pajzsmirigynek szüksége van a megfelelő működéshez. A jód mellett szedjünk C-vitamint, E-vitamint, szelént, cinket, omega3-zsírsavat és D-vitamint, hogy ellássuk testünket az alapvető tápanyagokkal az egészséges működéshez.

5, A természetes hormonegyensúly beállítása nélkülözhetetlen a teljes felépüléshez. Kerüljük el a szintetikus gyógyszereket, kérjük meg orvosunkat, hogy írjon fel természetes alapú gyógyszereket. A hormon tabletta viszont nem gyógyszer, hanem az ami a neve, valóban hormon, amit pótolnunk kell, ha annak hiányában van szervezetünk.

Forrás: social-health.info

loading...