Kezdőlap AKTUÁLIS Rendkívüli közleményt adott ki a MÁV – Minden megváltozik péntektől

Rendkívüli közleményt adott ki a MÁV – Minden megváltozik péntektől

Hirdetés

A húsvéti ünnepek közeledtével sokan már az utazás terveit készítik elő. A MÁV Zrt. közleménye szerint érdemes időben megtervezni a húsvéti utazást, és figyelembe venni a közlekedési változásokat.

 

Hirdetés

Az ünnep alatt a MÁV Zrt. különleges menetrendet alkalmaz. Március 28-án pénteki napra, 29-én szombati, 30-án és 31-én ünnepnapi, április 1-jén vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Április 2-től pedig ismét a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényben.

Fontos kiemelni, hogy az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését, így az ünnep alatti utazásokra is biztonságosan számíthatnak az utasok.A MÁV Zrt. azt is közölte, hogy a frekventált napokon, különösen a reggeli és délutáni órákban, több kocsival indulnak az InterCity-vonatok, hogy minél több utas kényelmesen utazhasson.

A Volánbusz járatai is alkalmazkodnak az ünnepi időszakhoz. Nagypénteken munkaszüneti, szombaton szabadnapi, húsvétvasárnap munkaszüneti, húsvéthétfőn pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Április 2-án, kedden pedig a hét első tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben.A közlemény továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy nagypénteken és húsvéthétfőn változik a HÉV közlekedése, minden vonalon a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben.

Összességében tehát érdemes előre megtervezni utazásunkat, és tájékozódni a közlekedési változásokról annak érdekében, hogy kellemes és zavartalan legyen az ünnepi utazásunk.

Hirdetés