Kezdőlap AKTUÁLIS Rendkívüli – Élőben tett bejelentést Putyin, elrendelte azt, amitől mindenki tartott

Rendkívüli – Élőben tett bejelentést Putyin, elrendelte azt, amitől mindenki tartott

Részleges katonai mozgósítást rendelt el Oroszországban Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én, kedd reggeli televíziós beszédében.

 

Az orosz elnök beszédében úgy fogalmazott, hogy a “Nyugat már 2014-ben ágyútöltelékké tette az ukrán népet akkor, amikor elcsatolták a Krím-félszigetet.”

Valgyimir Putyin elnök először szólt az oroszokhoz élőben, hogy február 24-én katonai műveletet indított Ukrajna ellen. Tegnap óta lélegzet-visszafojtva várta a világ, mit jelent be, azonban kedd este elmaradt a rendkívüli bejelentés.
Putyin döntése értelmében egyelőre csak azok a tartalékosok kapnak behívót, akik releváns katonai tapasztalattal bírnak. Már aláírta az erről szóló rendeletet.

A mozgósítást több árulkodó jel is megelőzte, előkészítette a napokban: Putyin például egyeztetett a fontosabb orosz fegyvergyártókkal, az orosz alsóház pedig a felsőház bevonása nélkül fogadott el több olyan törvényjavaslatot, amelyek jelentősen szigorítják az orosz fegyveres erőknél szolgáló személyzet büntetését dezertálás és parancsmegtagadás esetén.Tegnap pedig négy orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió népszavazást kezdeményezett az Oroszországhoz történő csatlakozásról.

Putyin kedd reggel televíziós beszédében kifejtette, hogy szerinte a Nyugat minden függetlenséget és fejlődést megpróbál blokkolni, akaratukat rákényszerítik másokra. Kijelentette, a fő céljuk továbbra is a donbászi régió lakosságának felszabadítása.A Nyugat célja szerinte továbbra is a gyengítés és a pusztítás, ezt nyíltan kimondják. Az oroszellenes politikájuk átlépett minden határt –fogalmazott Vlagyimir Putyin, hozzátéve, hogy szerinte a Nyugat célja Oroszország meggyengítése és elpusztítása.

Az atomfegyverekkel fenyeget

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Oroszország területi épségének védelme érdekében minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, és “ez nem blöff”.Beszédét egy dermesztő ultimátummal zárta:

“Nem blöffölök, amikor azt mondom, hogy nukláris fegyvereket is bevethetek!”
loading...