Kezdőlap AKTUÁLIS OTP, CIB, K&H, FHB, ERSTE, CETELEM, UNICREDIT, BUDAPEST BANK Ügyfelek figyelem! Elképesztő...

OTP, CIB, K&H, FHB, ERSTE, CETELEM, UNICREDIT, BUDAPEST BANK Ügyfelek figyelem! Elképesztő lépést tettek a magyar bankok!

Hirdetés

MUTATJUK MELYIK BANK ÜGYFELET JÁRNAK A LEGJOBBAN!

Nemcsak a bankszámlákat forradalmasította a digitalizáció, hanem a hitelek terén is nagy fejlődés látható. Elsősorban abból érzékelhető, hogy, egyre több banknál igényelhető a hitel online, vagyis részben lehet igényelni interneten keresztül. 2017 január 1-én lépett életbe az a jogszabály-módosítás, amelynek köszönhetően anélkül tudunk személyi kölcsönt felvenni egyfajta keretszerződéssel, hogy be kellene mennünk a bankfióka, ez pedig nagymértékben felgyorsítja az igénylést.

Hirdetés

Lássuk, melyik a leggyorsabb bank?
A Pénzcentrum utánajárt, hogy melyik banknál juthatunk a leggyorsabban pénzhez és mennyi időbe telik a leggyorsabb folyósítás.
Az OTP végzett az első helyen, ugyanis előfordult, hogy fél óra alatt megkapta a pénzét az ügyfél. Saját ügyfeleknél, ha online igényli a hitelt, általában néhány óra telik el az igénylés és a folyósítás között. Akik jelenleg nem a bank ügyfelei, tehát nincs netbanki hozzáférésük, azoknak kicsit hosszabb ideig tart ez a folyamat, de általában így is 1-2 nap alatt megkaphatják az igényelt összeget.

Az OTP Akciós kölcsönét 17,2 százalékos teljes hiteldíj mutatóval (THM) kaphatja meg az igénylő, a Pénzcentrum 2 millió forintos hitelösszeggel és 5 éves futamidővel számolt, vállalta hogy a jövedelmét havonta a bankhoz érkezteti és igénybe venne más termékeket, és úgy állította be a paramétereket, hogy az igazolható jövedelem meghaladja a havi 250 ezer forintot.
Az Ersténél az utalásra nem kellett sokáig várni, az ügyfél 1 órán belül megkapta a leggyorsabban folyósított személyi kölcsönt.
Az átlagos idő 2 óra volt a saját ügyfeleknek, míg 2-3 napba telt a folyósítás a nem saját ügyfeleknél. Óriási előny, hogy most az ERSTE MOST EXTRÁT csupán 11,16 százalékos THM-mel kaphatjuk meg.
A PÉNZCENTRUM, ADATAI ALAPJÁN ENNYI IDŐ, AMÍG SZEMÉLYI KÖLCSÖNT KAPUNK A MAGYAR BANKOKTÓL
Rekord folyósítás Átlagos folyósítás saját ügyfeleknél Átlagos folyósítás nem saját ügyfeleknél Van online igénylés?

ENNYI IDŐ AMÍG SZEMÉLYI KÖLCSÖNT KAPUNK A MAGYAR BANKOKTÓL
Rekord folyósítás Átlagos folyósítás saját ügyfeleknél Átlagos folyósítás nem saját ügyfeleknél Van online igénylés?
OTP 0,5 óra Néhány óra 1-2 nap Igen
Erste 1 órán belül 2 óra 2-3 nap Lesz
FHB 1,5 óra 2-4 óra 2-4 óra Nincs
K&H 2 óra 6 óra 4 nap Igen
MKB 2 óra 1-2 nap 1-2 nap Idén lesz
Sberbank 2 óra 2-3 nap 2-3 nap Nincs
CIB Napon belül 2-3 nap 2-3 nap Lesz
Cofidis 1 nap 1-2 nap 1-2 nap Nincs
Takarék 1 nap 2-3 nap 2-3 nap Nincs
UniCredit 1 nap 1 nap Nincs
Budapest Bank 2 nap 2 nap Nincs
Cetelem 2-3 nap 3-5 nap Igen

Forrás: Pénzcentrum, bankok

Az FHB-nál , a rekord idő alatt jutott pénzhez ,1,5 óra alatt az igénylő, De gyorsnak mondható az átlagos folyósítás is. mert a saját , és a külsős ügyfelek is 2-4 óra alatt megkapják a pénzt.
Az FHB Prémium csupán 11,97 százalékos THM-től érhető el.
Van olyan magyar bank is amelynél a leggyorsabb folyósítás, 2 óra volt, de az átlagban volt eltérés:
– A K&H-nál az átlag 6 óra a régi ügyfeleknél, az újaknál 4 nap, viszont a K&H kiemelt személyi kölcsönt igencsak kedvező, 8,82 százalékos THM-mel lehet igényelni.
– Az MKB bank esetében átlagosan 1-2 nap alatt kapják meg a régi és az új ügyfelekis, a legkedvezőbb az MKB Mosoly hitel, amely 10,36 százalékos teljes hiteldíj mutatótól érhető el.

– A Sberbanknál 2-3 nap az átlagos folyósítás,legyen az régi vagy új ügyfél. Viszont 7,74 százalékos THM-mel nyújt hitelt a Sherbank Fair Plusz termék, ez e legkedvezőbb ajánlat a Pénzcentrum kalkulátora alapján.
A CIB azt válaszolta, hogy a leggyorsabban kiutalt személyi kölcsönüket, 24 órán belül folyósították, míg az átlagos idő általában 2-3 nap. 8,17 százalékos THM-mel érhető el a CIB Előrelépő kölcsön.
A Cofidisnél és a takarékoknál csupán 1 nap volt a leggyorsabb folyósítás, itt is az átlagnál volt eltérés, a Cofidisnél 1-2 nap, a takarékoknál a másiknál 2-3. A Cofidis Fapados Kölcsön 14,9 százalékos THM-mel érhető el, és a Mohácsi Takarék Személyi Kölcsönt 10,58 százalékos THM-el folyósítják.

 

Fontos tisztában lenni azzal, hogy változó kamatozásúak ezek a hitelek, a korábban felsoroltak kamata fix, azaz a futamidő végéig állandó a törlesztő részlet.
Három bank nem közölt arról információt, hogy mennyi időt vett igénybe a rekord folyósításuk, de azért elárultak átlagos értékeket:
– 1 nap az átlagos folyósítás az UniCreditnél, és igencsak kedvező kamatozással érhető el az UniCrdeit Stabil konstrukció, mely 8,84 százalékos THM-től érhető el.
– A Budapest Bank esetében is 2 nap az átlagos folyósítás ideje, és 16,54 százalékos THM-től érhető el a Budapest Bank Online Prémium Kölcsön.
– A Cetelemnél hangsúlyozták, hogy nem a gyors folyósítás a fontos, általában 2-3 nap alatt érkezik a számlára az igényelt összeg, ha régi ügyfelek vagyunk és az új igénylőknek 3-5 nap alatt. A Cetelem Saját Ritmus hitel pedig 14,92 százalékos THM-től érhető el.
Hogyan lehet felgyorsítani az igénylést?
Azoknál a bankoknál, ahol adott az online igénylés lehetősége, természetesen ezt a folyamatot érdemes végigvinni,mert ez a leggyorsabb. Jelenleg az OTP, a K&H és a Cetelem nyújt ilyen szolgáltatást, de ígérete szerint még az év folyamán bevezeti az MKB is valamint dolgoznak rajta az Ersténél és a CIB-nél is.
Az igénylést a többi banknál az alábbi tippekkel tudjuk felgyorsítani:

• előre letöltjük az online elérhető dokumentumokat és már kitöltve visszük el a bankfiókba.
• előfordul, hogy a gyorsabb elbírálás érdekében érdemes telefonon keresni az ügyintézőket
• akkor is jelentősen felgyorsul a folyamat, ha lehetőség van a szerződés elektronikus átvételére (e-mail).
Nem érdemes azért választani egy bankot, mert hamarabb jutunk pénzhez, minden esetbe nagyon kell figyelni a hitel részleteire, kiemelten kell figyelni a THM-re, ezért is van az, hogy a gyorsaság mellett a THM is szerepel az ismertetőben. Egy gyors, de magasabb kamatozású hitel százezrekkel többe kerülhet, mint egy pár nappal később folyósított, de kiemelkedően jó ajánlat.

Forrás: penzcentrum.hu

Hirdetés