Kezdőlap AKTUÁLIS Orvosi figyelmeztetés: NE adjatok ilyesmit a gyermekeknek soha! ÉLETVESZÉLYES!

Orvosi figyelmeztetés: NE adjatok ilyesmit a gyermekeknek soha! ÉLETVESZÉLYES!

Hirdetés

A húsleves és a töltött káposzta az elmúlt napokban megrémisztette a szülőket az egész országban. Két kisgyermeket is (az egyik 6 hónapos, a másik 7 hónapos) sürgősen a fővárosi kórházba kellett szállítani miután ebben a korai életkorban húslevest és töltött káposztát adtak nekik enni.

Ez a két gyerek került reflektorfénybe, azonban több ehhez hasonló eset is volt már. Úgy látszik, hogy mostanában súlyos eseteket okoz az egész országban ez a helytelen táplálkozási szokás, amelyről úgy tűnik, hogy sokan nem tudnak.

Hirdetés

A hat hónapos kisfiú, már jobb állapotban van, te továbbra is megfigyelés alatt van. A kislány, aki töltött káposztát evett, súlyos helyzetbe került és az intenzív osztályon kezelik.

Mihaela Balgradean román orvosnő megkongatta a vészharangot, hogy minden szülőhöz jusson el az üzenete: “ne adjanak a kevesebb mint 10 hónapos babáknak húst!”

“Nem érdekel, hogy milyen húsról van szó! A csecsemők emésztőrendszere 6-7 hónapos korban még nem annyira fejlett, hogy meg tudja emészteni a húst. Fehérje túltengés léphet fel, amely nagyon veszélyes ebben a korban. Ne adjatok húst a gyermekeknek! Ha találsz valamilyen receptet az interneten, amely jól hangzik, felejtsd el! Ki van zárva, hogy egy gyerek 10 hónapos kora előtt bármilyen húst fogyasszon!”

f149

Reméljük, hogy az orvosnő üzenete sok szülőhöz eljut, ezért köszönjük, ha megosztjátok!

Akár életeket is menthet az üzenet!

Hirdetés