Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nincs többé szakadt farmer! Így varázsold ismét újjá a régit!

Nincs többé szakadt farmer! Így varázsold ismét újjá a régit!

Hirdetés

Tudjuk, a szakadt farmer manapság nagy divat, és képesek vagyunk igen sok pénzt kiadni érte. De néha van olyan helyzet, amikor a farmer a sok hordástól szakad el, ráadásul igen kellemetlen helyen.

Ez már viszont nem divatos. Ha nem akarjuk kidobni a kedvenc ruhadarabunk, foltozzuk meg.

Hirdetés

Az alábbi módszer segítségével újjávarázsolhatjuk a megkopott, elrepedt farmerünk. Érdemes kipróbálni, és akkor nem kell megváljunk a kedvenc ruhadarabunktól.

A művelethez szükségünk lesz egy kisebb darab farmeranyagra, amelyik színben megegyezik, vagy legalábbis nagyon közel áll az elszakadt példányhoz, ollóra, gombostűre, és egy kétoldalú anyagragasztóra.


Fontos, hogy olyan varrócérnát válasszunk, amilyet a farmer többi részén használtak, mert különben nagyon el fog ütni az eredetitől. Ha kirívó cérnánk van, akkor azzal az egész munkát elronthatjuk.

Ha a lyuk nagyon közel van a varráshoz, akkor bontsuk ki a varrást, alkalmazzuk a foltot, és majd utána szépen varrjuk vissza.

Tegyük rá a ragasztóanyagot a farmer anyagra, a másik felével illesszük a repedésre a nadrág belsejébe, majd rögzítsük néhány helyen gombostűvel, hogy ne mozduljon el, és vasaljuk meg.

Miután jól megkötött a ragasztó, varrógéppel varrjuk rá az anyagot a farmerre, úgy, hogy közben az eredeti kibontott varrást is korrigáljuk.

Miután visszafordítottuk a nadrágot, látni fogjuk, hogy olyan lesz a farmer, mintha sosem lett volna elrepedve.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés