Kezdőlap AKTUÁLIS Nem vették észre, hogy vakbélgyulladása van, hazaküldték, majd meghalt a 80 éves...

Nem vették észre, hogy vakbélgyulladása van, hazaküldték, majd meghalt a 80 éves magyar férfi!

A 80 éves férfi hasfájásra panaszkodott, ám a kórházban nem vették észre a vakbélgyulladását – végül azt közölték, hogy vérmérgezés miatt hunyt el.

Fatális figyelmetlenség: életét vesztette egy 80 éves férfi, miután a nagymihályi kórházban nem vették észre az akut vakbélgyulladását. A fia és a felesége vitte kórházba a beteget: ott meg is vizsgálták, majd hazaküldték.

„Az orvos megnézte, majd azt mondta, ő ott nem lát semmit. Aztán, hogy jobb lenne őt a sebészetre küldeni, de végül nem tett semmit” – idézte az özvegy szavait a Paraméter. A férfinak azonban a következő nap is panaszai voltak, sőt, harmadnap is fájlalta a hasát, így visszavitték a kórházba, ahol ezúttal fertőzést állapítottak meg nála. Majd a neje lesújtó telefont kapott: a férje vérmérgezésben életét vesztette. Természetesen azonnal panaszt tett, amely megállapította a kórház felelősségét.

A sebészeti vizsgálatot nem megfelelően végezték el, mivel az erős hasi fájdalmakkal küzdő páciensnél hasi ultrahangvizsgálatot kellett volna lefolytatni, hogy helyes diagnózist állíthassanak fel, majd megfelelő kezelést javasolhassanak” – áll az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal közleményében. A klinika tagadja a vádakat, szerintük megfelelően jártak el az érintett beteg ügyében.

Forrás

loading...