Kezdőlap AKTUÁLIS Nem találunk szavakat Erzsébet királynő friss fotójára: meglepődött mindenki

Nem találunk szavakat Erzsébet királynő friss fotójára: meglepődött mindenki

Őfelsége megadja a módját a szórakozásnak.

 

Ma ünnepli 96. születésnapját II. Erzsébet királynő. Az uralkodó meglehetősen nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt hónapokban, azok után ugyanis, hogy elvesztette a férjét, a királyi család körül is újabb és újabb botrányok robbantak ki, sőt, az egészségi állapota is romlani kezdett.

Ez a királynő második olyan születésnapja, amelyet néhai férje, Fülöp edinburghi herceg nélkül tölt. Fülöp, akivel a brit uralkodó 73 évig élt házasságban, tavaly április 9-én, századik születésnapja előtt néhány héttel elhunyt, ezért II. Erzsébet tavalyi, 95. születésnapja gyászban, hivatalos rendezvények nélkül telt.

A királynő azonban ezekkel is képes volt megbírkózni, s mostanra újra teljes erőbedobással látja el feladatait, szeretett családtagjai pedig mindenben támogatják, amiben csak tudják.Valószínűleg őfelsége születésnapjára is készülnek majd valamilyen különlegességgel, ám a jeles napot maga Erzsébet is emlékezetessé tudta varázsolni magának. Gyönyörű lovaival ugyanis már kora reggel elkezdte körbejárni az udvart, ezzel remekül megalapozva az ígéretesnek tűnő ünnepség hangulatát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés


Születésnapját a Norfolk megyei Sandringhamben, a királyi család kelet-angliai rezidenciáján tölti, ahol meglátogatta őt mások mellett unokája, Vilmos cambridge-i herceg, aki majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Csütörtökön azonban a királyi lovas tüzérség a londoni Hyde Parkban 41 díszlövéssel köszöntötte II. Erzsébet királynőt, és ezzel egy időben az ősi koronázó templom, a Westminster apátság harangjai is megszólaltak az uralkodó születésnapjának tiszteletére. Az idén teljes pompájában megtartják a királynő “hivatalos” születésnapját, a Trooping the Colour néven közismert, igen látványos, rendszerint többszázezres tömegeket vonzó júniusi katonai parádét is, amelyet a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben csak igen szűk körben, a királynő windsori rezidenciáján, közönség nélkül rendeztek meg.

Ez a parádé is része lesz a négynapos platinajubileumi ünnepségsorozatnak, amellyel az ország az uralkodó trónra lépésének 70. évfordulója előtt tiszteleg.

loading...