Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem is gondoltam volna, hogy a folpack ennyi mindenre jó! Te tudtad...

Nem is gondoltam volna, hogy a folpack ennyi mindenre jó! Te tudtad ezeket?

Hirdetés

Te mire használod a folpackot? Tippelhetünk? Szendvicset vagy ételmaradékot csomagolsz bele és néhanap lefeded vele az edényeidet, hogy ne kelljen ételes dobozt elővenni. Igazunk van?

Ám a folpack ennél sokkal több mindenre felhasználható. Talán csak te nem hallottál még ezekről a szuper ötletekről. Épp ezért hoztuk el a következő tippeket, hogy megkönnyítsük az életedet.

Hirdetés

Banánhoz

Tekerd körbe a banánok szárát, ha nem használod fel őket azonnal, de azt szeretnéd, hogy tovább megőrizzék frissességüket és ne barnuljanak be hamar. Ezzel akár 3-5 napot is spórolhatsz magadnak.

Hűtőbe

Sokkal egyszerűbb lesz a hűtő takarítás, ha a polcokat befeded folpackkal, így nem kell majd suvickolnod annyit, elég lesz csak leszedni a fóliát róla.

Vágott virághoz

Ha nem tudod azonnal vázába tenni a vágott virágot, akkor fogj egy benedvesített papírtörlőt, tedd a virágszár vágott felületéhez, majd tekerd körbe folpackkal. Segít neki átvészelni azt az időtartamot, amíg vízbe nem kerül.

Utazás

Ha teszel a bőröndbe folyékony tisztálkodási szereket vagy valamilyen takarítószert, akkor vágj le egy darab folpackot, vedd le a flakon kupakját, tedd rá a flakon szájára és így csavard vissza a kupakot. Biztos, hogy nem fog kifolyni.

Muslicák ellen

Öntsd egy pohárba 2 evőkanál almaecetet, pár csepp mosogatószert és keverd el. Fedd be a pohár száját feszesen folpackkal, majd képezz ki rajta kis lukakat. Tökéletes muslica csapda lesz belőle.

Fogyáshoz

Narancsbőr és fogyás mellett jó hasznát veheted ennek a tippnek. Mielőtt elkezdenél edzeni, tekerd körbe a hasad és a combjaidat folpackkal és látványosabb lesz a befektetett munka eredménye

Festéshez

Mielőtt nekiláttok az otthoni festésnek, takarófólia helyett tekerjétek be folpackkal vagy zsugorfóliával a bútorokat. Ugyanazt a hatást éritek el vele, hiszen a festékcseppektől így is védve lesznek, plusz nem fog a folpack csúszkálni sehová, hanem helyben marad.

Ha félbehagyod a munkát, akkor nem muszáj kimosni a festőhengert, elég csak folpackkal körbetekerni. A szünet után vedd le, és ott folytathatod, ahol abbahagytad.

Zuhanyzáshoz

Ha nem akarod, hogy zuhanyzás közben vizes legyen a hajad, akkor tekerd körbe a fejed folpackkal. Ennél biztosabb, helyben maradó zuhanysapkát sehol nem találsz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés