Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem a vízkő a mosógép gyilkosa! Meg fogsz lepődni, ha megtudod mi...

Nem a vízkő a mosógép gyilkosa! Meg fogsz lepődni, ha megtudod mi teszi tönkre a géped!

Szinte mindenhol csak arról lehet olvasni, hogy hogyan tisztítsd meg a mosógéped, milyen vízlágyítót vásárolj és hogy előzd meg a vízkő kialakulását.

 

A vízkő mindenhol megjelenik, a konyhában, a fürdőszobában, szinte elkerülhetetlen a kialakulása. Eltüntetni azonban sokkal könnyebb, ugyanis a rengeteg tisztítószer mellett már nagyon sokféle házi praktika is létezik. Elárulunk most neked egy titkot, amit sok háziasszony nem ismer: a mosógéped igazi gyilkosa nem a vízkő, hanem az öblítő és a 40 fokos mosás!

Miért?

Biztosan te is észrevetted már, hogy az öblítős tartály folyamatosan penészesedik, ami a ruhák tisztán tartása szempontjából elég rémisztő.  A forgalomba került öblítők a bennük oldott anyagok miatt szinte kivétel nélkül támogatják a penészesedést. E folyamatnak egyébként kimondottan kedvez a mosógépbelső nedves, meleg környezete.Az idilli állapotot csak fokozza, ha rendszeresen 40 fokon használod a mosógépedet! A kialakult penész ragacsos masszává alakul át az öblítővel, ami a mosógép belsejébe és az alkatrészekre is rátelepszik.Sajnos az a rossz hírünk van, hogy a burjánzó penész részletekben beleoldódik a mosóvízbe, a szívós mikroorganizmusok pedig megtapadnak a ruhákon, sőt, ott maradnak száradás után is. Nem éppen gusztusos…

Az alábbi néhány nagyon egyszerű praktikával azonban megelőzheted a mosógéped tönkre menetelét!
Létezik azonban 5 egyszerű praktika, amitől garantáltan hosszabb életű lesz a mosógéped:

1. felejtsd el az öblítőt

Hidd el, pár csepp illóolajtól is frissen illatozóak lesznek a ruháid, az ecet pedig megszabadít a mosószer maradványaitól.

2. Magasabb hőfok

Az ágyneműkhöz és a törölközőkhöz egy héten egyszer mindig magasabb hőfokot használj, mivel a hő sterilizál és visszaszorítja a penészt is.


3. Súly betartása

A mosógép motorját ugyanúgy károsíthatja, ha túl van tömve, mintha csak alig néhány ruhával üzemel. Soha ne hagyd a gép dobjában hosszú ideig a kimosott ruhákat, a vizes ruha súlya károkat okozhat a dob tartószerkezetében!


4. Ajtó

A mosógép ajtaját mosást követően soha ne zárd vissza, hagyd mindig nyitva.

5. Törlés

Mosás után miután kieszed a ruhákat, mindig töröld szárazra a mosógép belsejét, főleg a gumis részeket, mivel itt telepedik meg leggyakrabban a penész.

Szerző: tudasfaja.com

loading...