Kezdőlap AKTUÁLIS Narancssárga riasztás – Ha ebben a megyében élsz, vedd komolyan!

Narancssárga riasztás – Ha ebben a megyében élsz, vedd komolyan!

Hirdetés

Az év vége felé közeledve a téli időjárásnak köszönhetően egyre több területen válik fehérré a táj. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közleménye alapján a Dunántúlon és a Duna vonalában egyre szélesebb területeken havazásra lehet számítani.

 

Hirdetés

A nap folyamán tovább folytatódik a havazás, de a csapadék átmenetileg havas esővé és ónos esővé is változhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint a következő napokban az éjszaka folyamán a Dunántúlon és a Duna vonalában nagyobb területen kialakulhat 5-15 centiméter vastagságú, vizes és tapadó hólepel. A legfrissebb információk szerint a Bakony, Vértes és a Gerecse 200-300 méter feletti területein akár 20 centiméter körüli, vagy azt meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Csütörtökön a havazás várhatóan továbbterjed az ország keleti részeire is, míg az északi országrészben tovább folytatódik, ezáltal tovább növelve a hótakarót. Az OMSZ az eseményekhez igazodva figyelmeztetést adott ki több megyére. Komárom-Esztergom, Veszprém és Somogy megyére kettesszintű riasztást rendeltek el a havazás miatt.Ezen kívül citromsárga riasztásokat adtak ki Nógrád, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Heves megyék területére, ahol az ónos eső mellett a havazás miatt is fokozott figyelmeztetés van érvényben.Az autósoknak és utazóknak fokozott óvatossággal kell közlekedniük, figyelniük a lassú járműforgalmat és a síkos utakat. Az időjárás-változások figyelemmel kísérése, az aktuális forgalmi információk rendszeres ellenőrzése mind az utazók, mind az autósok számára különösen fontos ezekben a téli napokban.

Hirdetés