Kezdőlap EGÉSZSÉG Nagyon fontos, ne hagyd ki te sem! Így méregtelenítsd a tested tél...

Nagyon fontos, ne hagyd ki te sem! Így méregtelenítsd a tested tél végén! Hidd el, hálás leszel érte!

Hirdetés

Hamarosan búcsút mondhatunk a télnek és köszönthetjük a várva várt tavaszt. Ilyenkor a természet mély álmából éled újjá. Ugyanerre van szüksége a szervezetünknek is, hogy a hosszú ideje tartó bekuckózásból felébresszük magunkat és teret biztosítsunk a megújulási folyamatoknak.

Íme, néhány tipp, hogyan tisztíthatod meg a szervezetedet!

Hirdetés

Folyadékbevitel

Általános probléma, hogy az emberek nem fogyasztanak elegendő folyadékot. Természetesen nem a cukros üdítőitalokról, energiaitalokról és a kávéról szeretnénk szót ejteni.

A napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása kiemelkedő jelentőségű a megfelelő vérkeringés és anyagcsere, a tisztulási folyamatok fenntartásához.

Ha ezt nem tartjuk be, a méreganyagok sem tudnak olyan hatékonysággal kiürülni a szervezetből.

Kerülendő anyagok a kávé és egyéb koffeines italok, a cigaretta, az alkohol, a cukor, a félkész ételek és a káros adalékanyagok.

Méregtelenítés sejtszinten

A testünkben felhalmozódott gyógyszerek és különböző vegyi anyagok, amelyeket a táplálkozással, bőrön keresztül és a légzéssel veszünk magunkhoz szinte kivédhetetlenek és a szöveteinkbe beépülve makacsul ragaszkodnak hozzánk.

Nagy gond, hogy ezektől nem egyszerű megszabadulni, ezért hatékony kúrára van szükségünk.

Egy hatásos szer a B3-vitamin, más néven niacin, ahogyan a szaunázás, mint módszer is. A niacin mobilizálja a szervezetben megrekedt mérgeket és segít feloldani a lerakódásoktól.

Fontos, hogy a kúra megkezdése előtt kérjük ki szakember segítségét az adagolást és az egyéb tápanyagok bevitelét illetően. Tisztuláskor tapasztalhatunk bizonyos  tüneteket, amiket a méreganyagok képesek kiváltani, de a tisztulás után ez is megszűnik.

Léböjt

Egy igazán hatékony, természetes és egyben olcsó módszer a tisztulásra. Ilyenkor ez emésztőrendszerre kevesebb terhet róvunk és alkalma van úgymond kipucolódni. A fogyasztott anyagok mennyisége csökken, de minősége jól megválasztott, ami jobban is tud hasznosulni.

Ha semmilyen kizáró egészségügyi problémánk nincsen, akkor érdemes heti egy napot böjttel tölteni, amikor nem fogyasztunk mást a nap során csak vizet vagy gyümölcs és zöldségleveket, kizárólag víz alapú turmixokat, koffeinmentes, teafűből készült teákat. Szilárd táplálékot nem szabad bevinni.

Érdemes egy olyan napot választani, amikor nem kell sehová mennünk vagy különösebben nagy energiabefektetésű feladatokat végeznünk.

Ha idő közben kifejezetten rosszul érezzük magunkat, akkor azonnal függesszük fel a böjtöt. A böjt után nem szabad egyből visszatérni az előtte megszokott étrendre, sőt érdemes egy egészségesebb szemléletet és táplálkozási módot elsajátítani, ha már a tisztulásra szántuk el magunkat.

Zöldség- és gyümölcsnapok

Akinek a léböjt drasztikusan hangzik, az sokkal egyszerűbben véghezvihet egy olyan napot, amiben ugyan fogyaszthat szilárd élelmiszert, de az nem lehet más, mint friss, nyers zöldség és gyümölcs.

Ezek az élelmiszerek számos vitamint és ásványi anyagot, növényi hatóanyagokat és enzimeket tartalmaznak, amelyek támogatják a szervezet egészséges működését és jótékonyan befolyásolják az anyagcserét.

Érdemes ilyenkor is a változatosságra törekedni, nem csak egyféle zöldséghez vagy gyümölcshöz ragaszkodni. Készítsünk minél változatosabb színű, nyers salátákat és fogyasszunk elegendő mennyiségű tiszta vizet.

Ha szükségesnek találjuk, akkor feltétlen beszéljünk a kúránk megkezdése előtt dietetikussal vagy természetgyógyásszal.

tudasfaja.com

Hirdetés