Kezdőlap AKTUÁLIS Most kaptuk a szomorú hírt Müller Péterről

Most kaptuk a szomorú hírt Müller Péterről

Hirdetés

Müller Péter, a Kossuth-díjas író, akit sokan tisztelettel emelnek ki az irodalmi világból, most egy nehéz döntést hozott.

 

Hirdetés

Az 87 éves író a közelmúltban két összeeséssel szembesült, és bár lelke és életkedve továbbra is erős, teste kezd engedelmeskedni. Egy Facebook-posztban osztotta meg a közönséggel, hogy egy orvosi háttérrel rendelkező idősek otthonába kerül néhány hétre.

Müller Péter a bejegyzésében elmondta, hogy lemond minden előadásáról és szerepléséről, mivel a testi erősségei fokozatosan csökkennek, és nem érzi biztosnak, hogy eleget tud tenni bármilyen meghívásnak.

Ugyanakkor az író hangsúlyozza, hogy nem tervezi a visszavonulást, csupán egy időre meg kell állnia. Az életkedve és életöröme továbbra sem múlik el, és munkája, alkotása folytatódik.Az író arról is beszélt, hogy az olvasók és a közönség szeretete számára egyfajta “doppingszer”, és nem szeretné, ha látnák, hogy a színpadon megöregedett és rozoga Müller Péterként mutatkozik be.

Ezért a jövőben otthoni munkavégzést tervez, ahol telefonon vagy televíziós kapcsolaton keresztül mondja majd el gondolatait.

Müller Péter utoljára Bécsben adott előadást, ahol saját elmondása szerint enyhe szívrohama volt, és kétszer is összeesett.A megrendítő élmények után most úgy érzi, hogy el kell gondolkodnia a további színpadi szereplések kockázatán. Ugyanakkor hálás minden szeretetért, amit az olvasóktól és a közönségtől kapott az évek során.

Most egy rövid időre Visegrádon, egy egészségügyi intézményben pihen és regenerálódik. Az író, aki hosszú éveken át él együtt imádott feleségével, Ágnessel, most együtt kapaszkodik az élet útján, miközben eljött az idő, hogy ideiglenesen visszavonuljon.

Hirdetés