Kezdőlap AKTUÁLIS Most kaptuk a szomorú hírt – Meghalt Müller Sándor

Most kaptuk a szomorú hírt – Meghalt Müller Sándor

Hirdetés

Müller Sándor életének és pályafutásának emlékezetes momentumait idézte fel a magyar futballrajongók számára, miután az egykori Vasas és magyar válogatott középpályás eltávozott közülünk.

 

Hirdetés

Müller Sándor 1948. szeptember 21-én látta meg a napvilágot Budapesten, és a futball világában hagyott nyomot évtizedeken át.

Először a III. kerületi klubban kezdte pályafutását, majd 1968-ban a Vasashoz igazolt. A piros-kékek színeiben összesen 318 mérkőzésen lépett pályára és 56 gólt szerzett. Egyik legemlékezetesebb találata a Ferencváros ellen született 1975. május 19-én az Üllői úti stadion avatóján, amikor a Vasas 1–0-ra győzött.Klubszinten legnagyobb sikere az 1976/77-es bajnokság megnyerése volt, mely azóta is a Vasas utolsó bajnoki címe. Bár 1970-ben már bemutatkozott a válogatottban, évekig nem számoltak vele, de az 1982-es világbajnokság selejtezőin visszaszerezte helyét a csapatban, és ott volt Spanyolországban is. Az utolsó válogatott mérkőzését Belgium ellen játszotta.

Müller Sándor az egyik első magyar futballista volt, aki legálisan külföldre szerződhetett az 1940-es évek vége óta. Antwerpen és a Hercules Alicante után visszatért a Vasashoz, majd rövid ideig Ausztriában is játszott.Az egykori futballista egészségügyi problémákkal küzdött élete utolsó éveiben, szívműtéten, agyvérzésen és érszűkületen esett át, melynek következtében lábujjait is levágták.

Müller Sándor távozásával az 1982-es világbajnokság magyar válogatottjából már Mészáros Ferenc, Tóth József és Törőcsik András is eltávozott közülünk, hagyva hátra a magyar futball történelmének emlékezetes pillanatait.

Hirdetés