Kezdőlap AKTUÁLIS Most kaptuk a hírt – Váratlanul elhunyt az ismert magyar tévés-rádiós

Most kaptuk a hírt – Váratlanul elhunyt az ismert magyar tévés-rádiós

Hirdetés

“Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után, életének 49. évében elhunyt M. Tóth Ildikó újságíró, a Debreceni Egyetem sajtófőnöke” – számol be a szomorú hírről a Debreceni Egyetem.

 

Hirdetés

 

M. Tóth Ildikó mintegy 30 évet töltött a médiában. 1994-ben egy hajdúböszörményi helyi adónál, a Keleti Főcsatorna Rádiónál hírszerkesztőként-hírolvasóként kezdte pályáját.

A tanulóévek Miskolcon folytatódtak, ahol két helyi rádióban is szorgalmasan szerkesztette a híreket, majd önálló műsort kapott. A miskolci évek alatt kezdett televíziózni a Magyar Televízió Miskolci Körzeti Szerkesztőségében, ahol a riporteri és szerkesztői munka mellett már a műsorvezetés izgalmait is megtapasztalta a körzeti híradó kamerái előtt.A miskolci évek után, 2000-ben Debrecenben folytatta pályáját a Rádió 1 hírszerkesztőjeként, majd vezető hírszerkesztőjeként, közben egy nyíregyházi rádióban (Gold Fm) is dolgozott, a Havaria Press helyi tudósítója volt, és az ingyenes Futár újság szerkesztőjeként a nyomtatott sajtóval is megismerkedett.

Debrecen Televízióban 2002-ben kezdett dolgozni: először riporterként, majd szerkesztőként, később hírigazgatóként. A debreceni televíziónézők tíz év alatt rendszeresen láthatták riportjait, a Napszemléből tőle tudhatták meg a legfontosabb helyi híreket.

Éveken át közvetítette a Virágkarnevált, de a Kölcsey Központ és a városi uszoda átadásakor is őt láthatták az élő adásban. Emellett városi és céges rendezvények műsorvezetőjeként is rendszeresen közreműködött.Az aktív rádiós és televíziós évek után 2013-ban az új kihívás következett: a Debreceni Egyetem egységes kommunikációjának megszervezésére kapott megbízást. Kezdeményezésére hozta létre az intézmény az egyetemi Sajtóirodát, melynek tudósításai naponta elérik a hírportálok, lapok, rádiók és televíziók közönségét.

Munkája eredményeként a Sajtóiroda új szintre emelte a Debreceni Egyetem ismertségét. M. Tóth Ildikó közreműködésével az egyetem és az önkormányzat közös törekvései is hangsúlyosan megjelentek a helyi és országos sajtóban.

Szakmai munkásságát 2017-ben Debrecen Megyei Jogú Város közgyűlése Debrecen Város Sajtódíjával ismerte le.Hirdetés