Kezdőlap AKTUÁLIS MOST KAPTUK A HÍRT! Jövőhéten megszűnhet a Facebook, új nevet kap

MOST KAPTUK A HÍRT! Jövőhéten megszűnhet a Facebook, új nevet kap

Hirdetés

A névváltoztatás hátterében az is benne lehet, hogy az utóbbi időben több kínos ügy is érintette a céget. A Facebook szóvivője egyelőre nem kommentálta a névváltoztatásról szóló információkat.

Jövő héten új nevet kaphat a Facebook mögött álló cég, és a techvilágban hitelesnek számító Verge egy, az ügyre közeli rálátással bíró forrásra hivatkozva arról ír, hogy a Facebook új neve a metaverzumra fókuszálna.

Hirdetés

A Facebook már egy ideje azon dolgozik, hogy több legyen, mint egy hagyományos közösségi oldal és metaverzum néven egy olyan komplett online világot akarnak létrehozni, ahol az oldal felhasználói egy helyen játszhatnak, dolgozhatnak, beszélgethetnek, és ebben a kibővült online térben kiemelt hangsúlyt kapnának a virtuálisvalóság-headsetek.Mark Zuckerberg vezérigazgató szerint ez az élmény olyan lesz, mintha az egész internet „testet öltene”, és a metaverzumban nem csak egyszerűen fogyasztjuk majd a tartalmat, hanem teljességgel „benne is lehetünk”.

A Verge szerint a névváltoztatást Zuckerberg jövő héten csütörtökön, azaz október 28-án az évente megrendezésre kerülő Connect nevű konferenciáján jelentheti be hivatalosan.

Az új márka a jelenleg ismert Facebook-alkalmazást több termék egyikeként pozicionálná egy olyan anyavállalat alá, amely felügyeli egyebek mellett a szintén a Facebook tulajdonában lévő Instagramot, a WhatsApp-ot vagy az Oculust. A Facebook szóvivője egyelőre nem kommentálta a névváltoztatásról szóló információkat.A névváltoztatás hátterében a lap szerint az is benne lehet, hogy az utóbbi időben több kínos ügy is érintette a céget. A Blikk is megírta, hogy a cég korábbi termékmenedzsere, Frances Haugen nemrég több belső dokumentumot is kiszivárogtatott a Facebook működéséről, és ezekből kiderült, hogy a Facebooknak saját VIP-listája volt, rajta hírességekkel, politikusokkal és egyéb felhasználókkal, akiknél másképpen vagy egyáltalán nem alkalmazták a moderálási irányelveket.

De azt is Haugen szivárogtatta ki, hogy a Facebookot a saját részvényeseinek egy csoportja beperelte, mert azt állítják, a cég azért fizetett 5 milliárd dollárt az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának a Cambridge Analytica adatbotrány lezárása érdekében, mert el akarták fedni az alapító, Mark Zuckerberg személyes felelősségét.A Facebook tulajdonában lévő Instagrammal kapcsolatban pedig kiderült, hogy hiába tudták egy felmérésből, hogy a közösségi oldal negatív hatással lehet a kamaszok mentális egészségére, az erre vonatkozó eredményeket nem hozták nyilvánosságra, illetve Haugen szerint a Facebooknak komoly szerepe volt a januári capitoliumi zavargásokban is. – olvasható a Blikken.

 

Hirdetés
loading...