Kezdőlap AKTUÁLIS Most jött a hír Várkonyi Andreáról

Most jött a hír Várkonyi Andreáról

Hirdetés

Várkonyi Andrea 2017-ben először számolt be arról, hogy sikeresen megcsinálta a hivatalos Mensa-tesztet, és ezáltal az emberiség legintelligensebb egy százalékába tartozik.

 

Hirdetés

Az üzletasszony akkor elmondta, hogy nagyon büszke az elért eredményre, és a Mensa HungarIQa-tagságát Sharon Stone-hoz hasonlította, aki szintén tagja a klubnak.

Azonban azóta sem derült ki pontosan, hogy Várkonyi Andrea intelligenciahányadosa mennyi, és mennyire felel meg a Mensa-tagság kritériumainak.

A Mensa HungarIQa-tagság alapfeltétele az átlagon felüli intelligenciahányados, amely csupán az emberek 2 százalékában fordul elő. Általában 130 feletti értékkel a tudósok rendelkeznek, míg 140-es IQ felett már zseniként emlegetik az illetőket.A Mensa-tesztet bárki megcsinálhatja, és aki eléri a megfelelő szintet, az Mensa-tag lehet. Magyarországon a Mensa HungarIQa szervezet működik, amelynek a célja a magas intelligenciával rendelkező emberek összefogása. A Mensa HungarIQa körülbelül 5000 taggal rendelkezik, és számos közös programot szerveznek, például kirándulásokat és külföldi utazásokat.

A Mensa-tagság éves tagdíjhoz kötött, és feltétele, hogy a tag fizeti ezt a díjat. Azért merült fel kétségek Várkonyi Andrea tagságával kapcsolatban, mert az üzletasszony nem említette az éves tagdíjat vagy az ehhez kapcsolódó kötelezettségeket a Mensa-tagsággal kapcsolatos nyilatkozataiban. Emiatt több médium is megkérdőjelezte tagságának hitelességét.A Mensa HungarIQa elnöke, dr. Kovács Katalin elmondta, hogy több híres ember is tagja a klubnak, azonban az ilyen hírességekről csak akkor kommunikálnak, ha az illető korábban már nyilvánosságnak beszélt a Mensa-tagságról.Várkonyi Andrea esetében ez nem teljesen világos, és ezért is marad ez a kérdés még mindig megválaszolatlanul a levegőben.

Hirdetés