Kezdőlap AKTUÁLIS Most jött a hír Ferenc pápáról

Most jött a hír Ferenc pápáról

Hirdetés

Az 87 éves Ferenc pápa egészségi állapota aggasztó jeleket mutat a nyilvános szereplésein.

 

Hirdetés

Az AP jelentése szerint a pápamobilba való visszatérés során problémák merültek fel szerdán. Mint a hírügynökség megjegyezte, ennek oka, hogy az egyházfőt elhúzódó légzőszervi és mozgásszervi problémák sújtják.

Az eset szerdán történt, amikor Ferenc pápa a heti általános audienciáját tartotta meg a hűvös Szent Péter téren. Ez volt az idén az első alkalom, hogy az audienciát a térre szervezték. Azonban már az elmúlt napokban is észrevehető volt, hogy egyik segítője olvassa fel helyette a tanítást.Az audiencia végén, amikor a pápamobilba való visszatérésre került sor, Ferenc pápa képtelen volt önállóan megtenni néhány lépcsőfokot, ezért segítségre szorult, hogy visszajusson a tolószékébe.

A pápa múlt héten szerdán kórházba került, ahol diagnosztikai vizsgálatokat végeztek rajta. Az eredményeket azonban nem hozták nyilvánosságra. Ferenc pápa télen többször is megfázott, és influenzával és hörghuruttal kezelték.Tavaly év végén Ferenc pápa súlyos, fertőző hörghurutot kapott, ami miatt le kellett mondania egy öböl menti utazást. Emellett térdtörést és mozgásszervi gyulladást is szenvedett, ami miatt közel két éve tolószékbe kényszerült.

Bár általában bottal vagy járókerettel jár, olykor emberi segítséggel, azonban az egészségi problémák hatással vannak a mindennapi életére és nyilvános szerepléseire. A Ferenc pápa egészségi állapotát illetően további információk várhatók a közeljövőben.

Hirdetés