Kezdőlap AKTUÁLIS Most jött a hír a márciusi nyugdíj kifizetéséről, senki nem örül majd...

Most jött a hír a márciusi nyugdíj kifizetéséről, senki nem örül majd ennek

Hirdetés

Az év során több fontos változás is történt a nyugdíjak kifizetésének módjában és időpontjában.

 

Hirdetés

Az alábbiakban részletesen ismertetjük az egyes hónapokra vonatkozó pontos nyugdíj kifizetési időpontokat 2024-ben, valamint fontos tudnivalókat és határidőket ismertetünk az esetleges változásokkal kapcsolatban.

Postai kifizetések és kifizetési időpontok:

Azok számára, akik postai kifizetést választottak a nyugdíjuk számára, fontos tudni, hogy a postai kifizetés időigénye hosszabb lehet az átutalással szemben. Általában minden nyugdíjas számára a hónap 15. napjáig megérkezik a nyugdíj.

A Magyar Posta kézbesítői minden hónapban 12 munkanapon keresztül viszik házhoz a havi rendszerességű nyugdíjakat, mindig az adott hónapra vonatkozóan. A pontos postai kifizetési időpontokról a “postai nyugdíj kifizetési naptár 2024”-ben tájékoztatják a magyar nyugdíjasokat előre.


Fontos határidők és változások:

Ha valaki megváltoztatja a lakcímét vagy a bankszámlaszámát 2024-ben, azt be kell jelentenie a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak, még akkor is, ha a nyugdíjat bankszámlára utalják. Ha ezt elmulasztja, az ellátás folyósítása ellehetetlenülhet, és felfüggeszthetik az ellátást.

Ezért fontos, hogy bármilyen változás történik a lakcímében vagy a bankszámlaszámában, azt azonnal (de legkésőbb 15 napon belül) bejelentse a Nyugdíjfolyósítónak!

2024-es nyugdíj kifizetési időpontok:  • Január havi nyugdíj utalása: Január 12. (péntek)
  • Február havi nyugdíj utalása: Február 12. (hétfő)
  • Március havi nyugdíj utalása: Március 12. (kedd)

Fontos figyelmeztetés:

A kereskedelmi banknál vezetett bankszámlára csak akkor utalható a nyugdíj 2024-ben is, ha a jogosult (vagy törvényes képviselője) rendelkezik a bankszámla felett.Az év során mindig érdemes figyelemmel kísérni a nyugdíjak kifizetési időpontjait és minden változást bejelenteni a megfelelő hatóságoknak, hogy zavartalanul folyhasson az ellátás. A pontos időpontok és a határidők betartása segíthet elkerülni az esetleges problémákat és késéseket a nyugdíjak kifizetésével kapcsolatban.

Hirdetés