Kezdőlap AKTUÁLIS Most jött a hír a magyarországi készültségről

Most jött a hír a magyarországi készültségről

Hirdetés

A Tisza árhulláma jelenleg Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik, míg a felette lévő folyószakaszokon már apadás tapasztalható – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) hétfőn a honlapján.

 

Hirdetés

A vízállás reggel 7 órakor Tiszafürednél 651 centimétert, Kisköre-alsónál 727 centimétert, Tiszaroffnál 764 centimétert, Szolnoknál 737 centimétert, Martfűnél 658 centimétert, Tiszaugnál pedig 560 centimétert mutatott. Míg a vízállások Szolnoknál tetőzés közeli volt, más helyeken már apadás figyelhető meg.

Hétfő reggel 8 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül, azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Kötivizig a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. Másodfokú készültség van érvényben Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, míg a többi szakaszon elsőfokú.A Zagyva-Tarna vízgyűjtőjére vasárnap hullott csapadék következtében kisebb árhullám alakult ki, de a felső vízmércéknél már áradás tapasztalható. Jászteleknél a Zagyva várhatóan a fokozati szint alatt fog tetőzni – tette hozzá a vízügyi igazgatóság.

Az árhullám és az árvízvédelmi intézkedések folyamatos figyelése és koordinálása fontos a lakosság biztonsága és a környezetvédelem szempontjából.A Kötivizig folyamatosan nyomon követi a folyóvizek állapotát, és szükség esetén intézkedik az védekezési tevékenységek körében.

Hirdetés