Kezdőlap AKTUÁLIS Most jött a hír a kötelező biztosításokról – Itt a pontos dátum

Most jött a hír a kötelező biztosításokról – Itt a pontos dátum

Hirdetés

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjfizetési határideje idén, a szökőévben egy nappal korábban, azaz február 29-én éjfélig jár le.

 

Hirdetés

Ez a változás azt jelenti, hogy még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a díjfizetésre, hiszen az időpont szigorú betartása kritikus lehet.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) felhívja a figyelmet arra, hogy az idei évben különösen fontos a díjfizetés pontos időpontjának betartása.

Az autótulajdonosoknak, akik január elsejétől kötöttek új kgfb biztosítást, legkésőbb február 29-én éjfélig kell rendezniük az esedékes díjrészletet. Ez azt jelenti, hogy a díj összegének eddig kell beérkeznie a biztosítóhoz.A díjfizetés késése súlyos következményekkel járhat. A jogszabályok értelmében a biztosítónak már a határidőt követő napon törölnie kell az autós szerződését, ha nem történik meg a kifizetés.

Ennek eredményeként az autó tulajdonosa elveszíti a biztosítási védelmet, és akár több tízmillió forintos költségeket is vállalhat egy esetleges baleset esetén.

A szigorú határidőt figyelembe véve nem szabad késlekedni a befizetéssel, még ha valaki nem kapott csekket vagy számlát. A fizetési felelősség az autó üzemben tartójára hárul, és az elmaradás nem mentesít a díjfizetési kötelezettség alól.A FBAMSZ azt tanácsolja, hogy az utolsó napokban ne csekken vagy bankkártyával fizessünk, mivel ezeknek az átfutási ideje hosszabb lehet. A legjobb megoldás az azonnali átutalás vagy a közvetlen fizetés a biztosító pénztárában.

Ne hagyd, hogy egy kis mulasztás súlyos következményekkel járjon! Fizesd be időben a kötelező biztosítás díját, és élvezd az autózás nyújtotta biztonságot és szabadságot.

Hirdetés