Kezdőlap AKTUÁLIS MOST ÉRKEZETT!!! Üzemanyag hiány Magyarországon, rendkívüli bejelentést tett az OMV

MOST ÉRKEZETT!!! Üzemanyag hiány Magyarországon, rendkívüli bejelentést tett az OMV

A hétvégi üzemanyag-ellátási problémák után a témával kapcsolatos a Blikk kérdéseire írásban válaszolt az OMV.

 

Mint ismert, a hétvégén több üzemanyagtöltő állomáson sem lehetett benzint és/vagy dízelt kapni Magyarországon.

A Shellnél bizonyos kutakon ez már hetek óta nem megy ritkaságszámba, ám most főként az OMV kútjai voltak érintettek.

Szombaton számoltak be az első híradások arról, hogy egyes OMV- és Shell-töltőállomásoknál több üzemanyagfajta hiányzik, avagy egyáltalán nem lehet beállni kocsival, mivel bójákkal zárták le a területet.A Blikk egyik olvasója jelezte, hogy négyből három kútnál nem kapott 95-ös benzint. Lapunk munkatársa vasárnap este a főváros egyik legforgalmasabb pontján, a BAH-csomópontban lévő OMV-állomásnál nem tudott benzint tankolni, csupán gázolaj volt a kúton. a holtankoljak.hu szakértője pedig azt mondta, várhatóan lesz még ilyen eset a nyáron, mivel a magyarok utazási kedve magas, a turizmus miatt is nő a fogyasztás, és ma már az sem meglepő, ha traktor tankol a kutakon, a nyári mezőgazdasági munkák miatt.Az OMV a Blikkhez eljuttatott válaszában elismerte, hogy „nemrégiben néhány töltőállomáson hiány volt néhány termékből”. Arra a kérdésre, vannak-e eltérések az ország egyes részei között, hol van inkább vagy kevésbé fennakadás az ellátásban, azt írták, a területek között nincsenek jelentős különbségek.

Azzal kapcsolatban, hogy meddig állhat fenn ez a helyzet, ezt közölte az OMV:

„Az OMV Supply Team jelenleg is dolgozik az OMV finomítói közötti és a saját tárolóhálózaton belüli új ellátási lehetőségeken. Ezzel párhuzamosan a partnereinkkel együtt további megoldásokat keresünk a helyzet enyhítésére. Mindezek az intézkedések a kész- és félkész termékeket érintik, és az ellátás biztonságának fenntartását szolgálják.”Az ellátás akadozásának oka továbbra is az osztrák olajcég scwechati finomítójában korábban történt incidens:

„2022. június 3-án incidens történt a schwechati finomítóban, ahol 2022. április 19. óta karbantartási munkák zajlanak. Emiatt a finomító érintett egységének beindítása késik. A kár mértékének és a leállás időtartamának felülvizsgálata még folyamatban van”

– írták.

loading...