Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a hír a magyar határról, mindenki menekül

Most érkezett a hír a magyar határról, mindenki menekül

Az orosz-ukrán háború még mindig tart, az egész világ várja, vajon mikor és hogy lesz vége, minden ország egyetlen vágya az lenne, ha végre letennék a fegyvert a felek.

 

2022. februárjában tört ki a háború, ami lassan 1 éve tart szüntelenül, ez idő alatt pedig több ezer menekült érkezik naponta hazánk területére.

Csak a szombati napon 4284-en léptek be Magyarországra a ukrán-magyar határvonalon, a román-magyar határszakaszon pedig 4846-an érkeztek Ukrajnából – mindezt az Országos Rendőr-főkapitányság közölte vasárnap.A belépettek közül 146 ember kapott ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ez azt jelenti, hogy 30 napjuk van arra, hogy felkeressék az Országos Idegenrendészeit Főigazgatóság tartózkodási helyük szerinti illetékes hivatalát, ahol majd megkaphatják a végleges okmányokat.

A napokban az ukrán haderők arról tettek bejelentést, hogy tudomásuk szerint Oroszország újabb hatalmas támadásra készül, 500.000 embert állított fel ugyanis két fronton. Ukrajna pedig továbbra is fegyvereket kér Nyugattól.

loading...