Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Miután ezt tettem a karácsonyi kaktuszommal, bőségesen el kezdett virágozni!

Miután ezt tettem a karácsonyi kaktuszommal, bőségesen el kezdett virágozni!

A karácsonyi kaktusz az egyik legkedveltebb szobanövény, szinte minden család nappalijában megtalálható. Nevét onnan kapta, hogy általában karácsony környékén virágzik.

Mindig alig várjuk a karácsonyt, hogy virágba boruljon ez a titokzatos növény. Azonban vannak, akik nem olyan szerencsések, hogy minden évben a karácsonyi kaktuszuk virágzását élvezhessék.

Az alábbiakban olyan tippeket mutatunk, melyeket érdemes betartani, ha azt szeretnénk, hogy a kaktuszunk szépen virágozzon, és egészséges legyen.

1.Ne tegyük erős napra, se túlzott árnyékba, egyik helyen sem fogja jól érezni magát a kaktusz. Kiegyensúlyozott fényre, és hőmérsékletre van szüksége. A szoba hőmérséklete soha ne essen 15 fok alá.

2.Nyáron kitehetjük a szabad levegőre, de ne felejtsük el vízpermettel spriccelni minden nap.

3.A karácsonyi kaktusz egy nagyon érzékeny növény, nem szereti a költöztetést, ezért igyekezzünk mindig ugyanazon a helyen tartani a cserepet.

4.Tavasszal ajánlott átültetni, és tápoldatozni, vagy műtrágyázni. A nyári időszakban, amikor aktívan nőni kezdenek az ágai, havonta kétszer tápozzuk. Szeptembertől pedig már nem ajánlott semmilyen tápot tenni rá.

5.Az elkorcsosodott levélnyúlványokat ne vágjuk le, csak törjük le kézzel.

6.A fiatal növényeket minden évben ültessük át, az idősebbeket elegendő ötévente. Mindig egy laposabb, szélesebb edényt válasszunk. Figyeljünk oda arra, hogy az edény aljába egy vízelvezető kavicsréteget is tegyünk.

7.Átültetés után tegyük az edényt egy világos, de erős naptól védett helyre. Öntözzük rendszeresen, és akkor felébred, és beindul a virágzás.

loading...