Kezdőlap EZOTÉRIA Mit láttál meg először ezen a képen? – Lássuk, hogy mit árul...

Mit láttál meg először ezen a képen? – Lássuk, hogy mit árul el rólad!

Személyiségünk azon viselkedésminták, attitűdök és érzelmi reakciók együttese, amelyeket nap, mint nap produkálunk. Ezek révén lehet minket pontosabban meghatározni és megkülönböztetni másoktól.

Annak érdekében, hogy a személyiség fogalma jobban megfogható legyen, két amerikai orvos, Meyer Friedman és Ray Rosenman 1959-ben két személyiségtípust, ‘A’ és ‘B’ személyiségtípust határozott meg. Ehhez 1980-ban hozzáadódott a ‘C’ személyiségtípus, Morris és Greer kutatásának nyomán.

A következő teszt irányadó lesz a te személyiségtípusodhoz. Vess egy pillantást a képre és mondd el, hogy mit vettél észre rajta legelőször a következők közül.

A férfi, aki a létrán mászik felfelé – ‘A’ személyiségtípus

A versenyzési vágy, a türelmetlenség és az ellenségeskedés is megtalálható a személyiségjegyeid között. Ha a szituáció megkívánja, akkor ezek a tulajdonságok fokozottan jellemzőek rád. A versenyszellemed arra sarkall, hogy mindig a legtöbbet hozd ki magadból, ezáltal is kitűnve a társaid közül. Mindazonáltal a türelmetlenség, különösen a céljaid elérésével kapcsolatban, nem mindig vezet jó útra.

A lobbanékonyságodnak és figyelmetlenségednek néha a munkád minőség látja a kárát. A stresszes helyzetekben hajlamos vagy ellenségesen fellépni és verbális erőszakot alkalmazni.

A kutyával sétáló nő – ‘B’ személyiségtípus

Simulékonyság és rugalmasság jellemez téged. Alapvetően egy nyugodt, kiegyensúlyozott és laza vérmérsékletű ember vagy. Az empátia prioritást élvez nálad, örömödet leled az emberi kapcsolataidban, nyitottságod a személyiséged szerves része.

Az a fajta csendes erő, amely első ránézésre belőled sugárzik, az érzelmeid felett gyakorolt kontrollodnak köszönhető. Úgy vagy képes kifejezni vagy éppen megvédeni magad, hogy közben nem mutatod agressziónak jelét. A higgadtság átöleli a lényedet. Jó hallgatóság és megfigyelő vagy, aki szívesen segít másoknak, elvárások nélkül.

A nő a hintán – ‘C’ személyiségtípus

Olyan, mintha folyamatosan védekező állásban lennél, miközben az érzelmeidet igyekszel elnyomni. A konfrontációkra önsanyargatással reagálsz, amely belülről emészt fel. Egy passzív, beilleszkedő, alkalmazkodó személyiség vagy. Engedékenyen viselkedsz másokkal, kerülöd a viszályokat és minden áron a harmóniára törekszel a kapcsolataidban.

Azáltal, hogy elnyomod magadban az érzelmeidet és nem engeded őket kifejezésre jutni, kiteszed magad a kimerülésnek és a pszichoszomatikus betegségeknek, amelyeket a stressz és a benned lévő blokkok váltanak ki és erősítenek fel.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...