Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Miért jó betenni a hagymát a hagymát a fagyaszóba? Ez a módszer...

Miért jó betenni a hagymát a hagymát a fagyaszóba? Ez a módszer mindent megváltoztat!

Hirdetés

Hogy megkönnyítsük az életet a konyhában, bizony nem árt néhány konyhai trükkel tisztában lenni. Mi most megmutatunk néhány hatékony tippet!

 

Hirdetés

Íme a tippek:

 

Hagymát a fagyasztóba:

Ha könnyek nélkül szeretnénk felvágni a hagymát, akkor helyezzük be a fagyasztóba 10 percre, és csak ezután kedjünk neki a felvágáshoz.

Rizset a sótartóba:

Tegyen néhány szem rizset a sótartóba, hogy az megkösse a nedvességet, így a só nem fog tömbösödni.

Mazsolát a borba:

Amennyiben már hosszabb ideje áll a bor vagy pezsgő, és eltűntek belőle a buborékot, akkor tegyen bele néhány szem mazsolát, és a szénsav visszatér az italokba.

Tojás helyett banán:

Tudta, hogy a tojást tökéletesen helyettesíti a banán a süteményekben? Ha legközelebb süteményt készít mindenképpen próbálja ki!

Tojásfőzés:

Tojásfőzéskor kellemetlen szagok szabadulnak fel, de tehetünk ellene! Tegyünk a vízbe szódabikarbónát és egy kis citromlevet, és a kellemetlen szag eltűnik!

Fogselyemmel:

Szebben tudjuk szeletelni a süteményeket, tortákat fogselyem segítségével, hiszen így nem ragad rá a krém, és dekoratívabb szeleteket tudunk az asztalra tenni.

Frissen tartás:

Kend be növényi olajjal a tojásokat! Ha a piacozás után olajjal dörzsölöd be a tojáshéjat, akár 3-4 hétig is frissek maradnak a hűtődben.

Becsúszott tojáshéj:

Ha véletlenül beleesik a tojáshéj a tálba, akkor nedves ujjal próbáld kihalászni. Meglátod, ez a módszer nagyon hatásos!

Kiszáradás ellen:

Nem fog kiszáradni a sütid vagy a kekszed, ha egy műanyagdobozba téve, egy szelet almát is mellé teszel. A kenyérnél is működik, teszteld le bátran!

Cseresznye magozása:

Magozz cseresznyét vagy meggyet egy tölcsér segítségével! Nyomd a cseresznyét a tölcsér szűkebb szájához, hogy a magot ki tudja köpni a tölcsér nagyobb szájánál.

Kiszáradás ellen kenyérrel:

A felszeletelt tortád sem szárad ki, ha a már kimetszett részhez kenyérszeleteket illesztesz. Hogy szorosan illeszkedjenek a tortához, rögzítsd őket fogpiszkálóval, így puha és finom marad másnap is.

Pazarlás kiküszöbölése:

Ne pazarold a gyömbért! Ha késsel próbáltad eddig meghámozni, gyakran a nagy részét el is pocsékoltad, hiszen a héjjal együtt sok gyömbér is ment a kukádba. Próbáld meg egy kanállal, és tényleg csak a barna héj kerül le a csodafűszeredről!

Hirdetés
loading...