Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Mentsd el a hűvös napokra! Így lehet meleg a lakásban fűtés nélkül!...

Mentsd el a hűvös napokra! Így lehet meleg a lakásban fűtés nélkül! Jól bevált tippek!

Hamarosan megérkezik a hűvös, zord idő és bizony nincs is annál jobb, mint a jó meleg lakásból nézni mindezt.

Sokan azonban nem szeretnének már most fűteni, ezért igyekeznek a legtovább húzni az időt, hogy minél többet spórolhassanak a fűtésen.

De hogyan melegítsük fel a lakást? Figyelj, jól bevált módszereket mutatunk most neked erre!

Szigetelés

A meleg jelentős része eltávozhat a nyílászárókon át, különösen, ha azok nagyon régiek. A természetes szellőzésre persze szükség van – a tökéletesen szigetelő nyílászárókkal bizonyos szempontból jobb vigyázni -, nem jó azonban, ha túl huzatos a lakás. Utóbbit szigetelőcsík felragasztásával is orvosolhatod.

Ablakfólia

Egy plusz szigetelőréteget adhatsz az ablaküveghez, ha szigetelő ablakfóliát ragasztasz fel, ami egyszerűbb, mint gondolnád.

Hőtükör-fólia

Megakadályozhatod, hogy a fűtőtest a falat, ezáltal pedig a kinti levegőt melegítse, ha hátoldalához hőtükör-fóliát illesztesz.

Lakástextilek

A falak szigeteléséről, illetve a bútorok lehűlésének megakadályozásáról olyan egyszerű praktikákkal is gondoskodhatsz, mint a lakástextilek alkalmazása, például a bútorok plédekkel való letakarása vagy falvédő felapplikálása.

Párásítás

Melegebbnek érzed majd a lakást ugyanolyan hőfok mellett, ha gondoskodsz a megfelelő páratartalomról is, ami persze egészségügyi szempontból is lényeges.

loading...