Kezdőlap AKTUÁLIS Megszületett az ítélet Aurelio emberrablási ügyében – Ennyi év börtön vár a...

Megszületett az ítélet Aurelio emberrablási ügyében – Ennyi év börtön vár a valóságshow győztesre!

Hirdetés

Aurélio szerda reggel érkezett a bíróságra. Az egykori valóságshow-sztár – érthető módon – ideges volt, a tárgyalás kezdete előtt az ügyvédjével beszélgetett a folyóson.

 

Hirdetés

 

Az igazságügyi elmeorvosi szakértő most sem jelent meg a tárgyaláson, ugyanis az egészségügyi állapota ezt nem tette lehetővé. A bíró felolvasta a sértett, L. Krisztofer nyilatkozatát.

„Aurelio bocsánatot kert tőlem, nem haragszom rá” – mindössze ennyi állt a levélben, amit a férfi írt.

Elkezdődtek a perbeszédek is.

Aurelio ügyvédje megtartotta a védőbeszédet, a tárgyalás szünetében pedig a híresség az utcán olvasgatta a saját maga által írt beszédet, amelyet később az utolsó szó jogán mondott el a tárgyalóteremben.

Aurelio ezt mondta az utolsó szó jogán:

„Nagyon sajnálom, nagyon röstellem azt, amit tettem. Nem a felmentésemért kampányolok, és lehet, hogy bűncselekményt követtem el, de soha nem állt szándékomban embert rabolni.

Szeretnek elnézést kérni a viselkedésemért, és amiért az elsőfokú tárgyalásra szerepelni jártam. Nem szándékozom bűncselekményeket elkövetni. Bevallom, ideges voltam, felpofoztam, üvöltöztem a sértettel, elküldtem melegebb éghajlatra. Valóban csapkodtam hátrafelé, amikor a kocsiban voltam, és igen, mondtam, hogy szívem szerint kiszállnék és elásnám.

Már bánom, hogy a kiszőkített hajú idióta fejemmel mentem a tárgyalásra, ahova szerepelni jártam, de fel sem fogtam, milyen következményei lehetnek ennek az egésznek. Bíró úr, legyen szíves mindezt figyelembe venni.

Pszichológushoz is rengeteget járok, szeretném a hírnevemet is jó, erkölcsileg jó dolgokra fordítani. Szeretném, ha elhinné nekem, hogy nem állt szándékomban senkit elrabolni.”

A bíróság megváltoztatta az első fokon eljáró bíróság döntését, így végül Aurelio büntetését 2 év 3 hónap börtönre enyhítették, valamint 67 ezer forint bűnügyi költség és további 100 ezer forint bűnügyi költség fizetésére kötelezik a sztárt. Aureliot korábban a drogügyei miatt 1 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, a bíróság döntésének értelmében ezt is le kell töltenie.

Mint azt korábban a Blikk is megírta, 2017 őszén Aureliótól egy szórakozóhelyen közel 200 ezer forintot lopott el egy régi ismerőse.

A vád szerint az egykori ValóVilág-nyertes több barátjával együtt elrabolta az illetőt, hogy visszaszerezzék tőle az általa eltulajdonított pénzösszeget. A botrányhős, júniusi tárgyalásán arról döntöttek volna, hogy helyben hagyják-e az elsőfokú ítéletet, amely letöltendő börtönbüntetés volt.

 Akkor azonban a bíróság helyt adott az ügyvéd által benyújtott indítványnak, így végső határozat nem született Auerlio sorsáról. Idén szeptemberben az egykori valóságshow-sztár zokogásban tört ki, a tárgyalást pedig végül elhalasztották.

Hirdetés