Kezdőlap AKTUÁLIS Meglepő dolog került Erzsébet királynőről! Sosem találod ki mit eszik 90 évesen!

Meglepő dolog került Erzsébet királynőről! Sosem találod ki mit eszik 90 évesen!

Hirdetés

A brit uralkodóház hatalma szimbolikusnak mondható, habár a jelenlegi monarchia, II. Erzsébet kritikus helyzetben akár menesztheti a mindenkor miniszterelnököt, és új kormányfőt nevezhet ki, elvégre a végrehajtó hatalom, azaz a kormány az ő nevében irányítja az Egyesült Királyságot, melynek és az anglikán egyháznak ő a feje.

Hirdetés

A brit alattvalók, de a világ nagyrésze is mindig kiemelt figyelemmel kísérte a Buckingham-palota lakóinak életét. Most arról lesz szó, hogy milyen ételeket fogyaszt előszeretettel a királynő, és milyen fogások kerülik el a tányérját.

A menüsort természetesen egy egész konyhai csapat, egy séffel az élen állítja össze.

A The Independent lap szerint a 91 éves Erzsébet királynő reggelre teát iszik, tej és cukor nélkül. Őfelsége étlapján vannak a közember számára bonyolult, aprólékosan elkészített ételek, de egyszerű étkek is helyet kaptak.

Már említettük, hogy hogyan issza teáját az uralkodó, de azt nem, hogy milyen fajtát kortyolgat. Nem mást, mint az Earl Grey teakeveréket szürcsölgeti reggelente. Ezután füstölt lazacos eszik omlettet, amely szarvasgombát tartalmaz, utána gyümölcsös gabonapelyheket, pirítóst és dzsemet szolgálnak fel neki. Apropó omlett: a királynő csak a barna árnyalatú tojásból hajlandó enni, mert annak szerinte jobb az íze.

Ebédre az államfő már megengedhet magának egy kevés gint, vagy bort, majd utána sült csirkehúst eszik, köretnek spenót jár, de a csirkén kívül még sült sütőtököt, vagy halat is fogyaszt, zöldségekkel körítve.

Mivel az angolok adnak a hagyományaikra, természetesen a királynő napi rutinjának része a délutáni tea, apró falatkákkal, kis tojásos, füstölt lazacos szendvicsekkel.

Vacsorára fácán filé, őz sült, vagy lazac szokott a királynő tányérjára kerülni, melléje a kedvenc gombás-tejfölös szósszal, majd egy kevés whisky-el nyomtatja el az ízeket.

Desszertnek epret, fehér húsú őszibarackot eszik, amit pezsgővel öblít le.

II. Erzsébet nem fogyaszt olyan ételeket, amelyek keményítőt tartalmaznak, így burgonyát, de az olasz tésztaféléket sem eszi meg.

Forrás

Hirdetés