Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Megfonnyad télen a krumpli a lakásban? Ezzel a módszerrel megoldhatod a problémát!

Megfonnyad télen a krumpli a lakásban? Ezzel a módszerrel megoldhatod a problémát!

Ha nem megfelelően tároljuk a piacon beszerzett friss zöldséget és gyümölcsöt, hamar tönkremehetnek: megfonnyadnak, elfáradnak, veszítenek vitamin-tartalmukból. Érdemes tehát kitanulni frissességük és tárolásuk titkát.

Főleg télen okoz ez gondot, amikor a kinti fagy miatt csak bent tudjuk tárolni a zöldségeket, köztük a burgonyát is. Így hamar megfonnyad, ha viszont kint hagyjuk az erkélyen, akkor megfagy. De melyik megoldás a hasznosabb? Eláruljuk!

Amit talán kevesen tudnak: kapható csírázásmentesítővel kezelt burgonya is. Viszont az nemigen derül ki a csomagolásról, hogy az adott zsákba ilyen termést raktak-e.

Akinek nincs pincéje, de van szellőzővel ellátott kamraszekrénye, fűtetlen kamrája, az is megpróbálkozhat a teleltetéssel. S a panelokban jól beválhat a nem fűtött lépcsőház, vagy akár az erkély is. Ha világos a hely, akkor feltétlenül takarjuk le a burgonyát, hogy késleltessük a csírázást, és hogy ne zöldüljenek meg a szemek.

Városi lakásban is lehet rövidebb ideig burgonyát tárolni. A gumót át kell rakni kender- vagy papírzsákba, hogy ne érje fény! Az erkélyen, műanyag fóliával letakarva megvédhetjük a kiszáradás és a penészedés ellen; ha fagyosra fordul az idő, akkor terítsünk a zsákra pokrócot, vagy védjük több réteg újságpapírral a hideg ellen.

Szerző: tudasfaja.com

loading...