Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett a tél – A szomszédban folyamatosan szakad a hó

Megérkezett a tél – A szomszédban folyamatosan szakad a hó

Az időjárás hirtelen fordulatai világszerte emberek és hatóságok számára okoznak kihívásokat.

 

Romániában a hétvégi havazás és hófúvás nehezítette meg az utazást, különösen a Transzfogarasi úton, egyik legmagasabban fekvő útvonalon az országban.

A Brassó megyei útügyi igazgatóság jelentése szerint vasárnap folyamatosan dolgoztak a hókotrók a Balea-vízesés és a Piscul Negru közötti útszakaszon. Az utakat csúszásgátlókkal is ellátták, hogy minimalizálják az autózás veszélyeit.

Azonban hétfőtől a Transzfogarasi úton, valamint a Transalpinán Ranca és Obarsia Lotrului között autózni tilos lesz, amíg az időjárásviszonyok nem javulnak.

A széllökések kritikus méreteket értek el a magasabban fekvő területeken, sok esetben meghaladva a 100 kilométer/órás sebességet. A magaslatokon leeső hó és a viharos szél az autósok és a közlekedési hatóságok számára súlyos problémákat jelentenek, és arra ösztönzik az embereket, hogy maradjanak otthon, amíg az időjárás viszonylagos javulást nem mutat.Eközben a világ másik felén, Kínában, szokatlanul hideg időjárás és hóviharok színesítették az északkeleti régiók időjárási kilátásait. A helyi hatóságok több száz iskolát zártak be, és számos repülőjáratot kellett átütemezni az alacsony hőmérsékletek és a havazás miatt.

Az északi tartományok vezetői a fűtés korábbi beindítására készülnek annak érdekében, hogy az emberek ne szenvedjenek a hidegtől.

A központi meteorológiai megfigyelőállomás szerint a területen több helyen 8–10 centiméter hóesést várnak, és több régióban hirtelen lehűlés várható. További narancssárga riasztásokat is kibocsátottak a hóviharok miatt más területeken.Az ilyen időjárási szélsőségek világszerte növekvő kihívásokat jelentenek az infrastruktúrára, az emberek biztonságára és a mindennapi életre nézve. Az ilyen események ismételten rávilágítanak az éghajlatváltozás hatásaira és az időjárás sérülékenységére, amelyre felkészülni és alkalmazkodni kell.

Az embereknek fontos maradéktalanul követniük az időjárási előrejelzéseket és az állami hatóságok utasításait, hogy biztonságosan megőrizhessék épségüket és jóllétüket ilyen szélsőséges időjárási körülmények között.loading...