Kezdőlap AKTUÁLIS Május 31.-én lép életbe a benzinkutakon, erre senki nem volt felkészülve

Május 31.-én lép életbe a benzinkutakon, erre senki nem volt felkészülve

Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint május utolsó napján a hazai üzemanyagárak várhatóan nem változnak, ugyanis a nagykereskedelmi árak változatlanságáról érkezett információ a piacról. Ezek alapján a hónapot az alábbi átlagárakkal zárjuk:

 

Hirdetés
  • 95-ös benzin: 600 Ft/liter
  • Gázolaj: 603 Ft/liter

Ezen információ a holtankoljak.hu szakportáltól származik, amely hétről hétre beszámol a várható üzemanyagár-változásokról.

A portál korábban arról adott hírt, hogy május 29-től 4 forinttal csökken a benzin ára, míg a gázolaj ára nem változik.

Ennek eredményeképpen a 95-ös benzin literje jelenleg 600,1 forintért, a gázolajé pedig 602,2 forintért kapható a töltőállomásokon.

Korábbi ármozgások

Május 24-től a benzin ára változatlan maradt, míg a dízelé 2 forinttal emelkedett. Ekkor a 95-ös benzinért literenként 604 forintot, a gázolajért pedig 603 forintot kellett fizetni. A május 29-i árcsökkenés után a benzin ára 600 forintra esett, miközben a gázolaj ára 603 forint maradt.


Stabil üzemanyagárak

A jelenlegi piaci helyzet stabilizálódni látszik, ami azt jelenti, hogy a következő időszakban nem várható jelentős árváltozás. Ez kedvező hír lehet az autósok számára, akik már hosszabb ideje szembesültek az üzemanyagárak gyakori ingadozásával.

A stabil árak különösen fontosak a gazdák és fuvarozók számára, akiknek költségvetése szorosan összefügg az üzemanyagárakkal.

A változatlan nagykereskedelmi árak előrejelezhetősége segíthet a költségtervezésben és a pénzügyi stabilitás megőrzésében.

A holtankoljak.hu szakportál folyamatosan nyomon követi és elemzi az üzemanyagárak alakulását, így a legfrissebb információkkal szolgálva az autósok számára.Az oldal heti rendszerességgel frissíti az adatokat, hogy a fogyasztók mindig naprakészek legyenek az üzemanyagárak tekintetében.

Hirdetés