Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Lélegzik a Föld? – hátborzongató videót vettek fel Kanadában

Lélegzik a Föld? – hátborzongató videót vettek fel Kanadában

Hirdetés

Megemelkedik és visszasüllyed az erdei talaj, mintha csak egy lélegző mellkast látnánk. Sokan, akik látták azt mondják, mintha életre kelt volna a föld Kanadában.

A Földre gyakran mondják, hogy “az élő bolygó”, hiszen vibráló, sokszínű növény- és állatvilág népesíti be, a folyói, óceánjai mindig mozgásban vannak,  ráadásul vulkánkitörések, földrengések, szökőárak kísérik a mélyben zajló folyamatokat is.

Hirdetés

Azonban azt feltételezni, hogy a Föld lélegzik, elég merész gondolat. Természetesen nem is ez történt.

A videót eredetileg Brian Nuttall osztotta meg Facebookon november 1-jén, és szinte azonnal hatalmas érdeklődést váltott ki nemcsak az internetezők, de a sajtó részéről is.

Természetesen mindenki azonnal magyarázatot követelt a félelmetes jelenségre.

A választ később szintén Brian adta meg. Egy kommentben azt írja, hogy aznap, amikor felvette a videót, nagyon erős nyugati szél fújt.  Olyan területen sétált, ahol pár éve kivágták az erdőt, viszont volt egy rész, ahol pár nagyobb fát megkíméltek, körülötte pedig több kisebb fa nőtt. Itt vette észre, hogy furcsán mozog a föld.

Szerinte az új, kicsi fák nem tudtak olyan mélyen gyökeret ereszteni, mivel nem volt körülöttük erdő. Az óriási szélviharban azonban ezek a gyökerek meglazultak, és a mohás talaj alatt elkezdtek felemelkedni, majd visszazuhanni, ahogy a szélvihar cibálta a hozzájuk tartozó fákat. Ez hozta létre a lélegzéshez hasonló mozgást.

Forrás:faktor.hu

Hirdetés