Kezdőlap EGÉSZSÉG Krokodil torna – Minden gerincproblémádat megoldja!

Krokodil torna – Minden gerincproblémádat megoldja!

Ez a torna az ausztrál orvosoktól származik és nem mások ihlették, mint a világ legnagyobb hüllői, a krokodilok. Az igen hosszú, fejlett és kifejezetten mozgékony gerincű állatok megfigyelése nyomán létrehoztak egy hatékony mozgássorozatot, amely gyógyír lehet a gerincfájdalmakra.

Segít enyhíteni a fájdalmakat, javít a gerincet ért elváltozásokon, illetve megelőzi a kialakulásukat. Lássuk, hogy miből áll egy ilyen gyakorlat sorozat:

1# Lépés

Feküdj hanyatt, a kezeidet tedd vállszélességben a földre, lábaidat tedd csípő szélességű terpeszben kinyújtva a padlóra. Ebben a pózban fordulj fejeddel és felsőtesteddel balra, miközben a lábfejedet fordítsd el jobbra. Ezt ismételd meg mindkét irányba 8x.

2# Lépés

Az előző gyakorlatot ismételd meg, ám itt a lábfejeket tedd keresztbe egymáson.

3# Lépés

Maradj hanyatt fekve és ismételd meg az előző gyakorlatot, ám most az egyik lábfejed helyezd a másik fölé úgy, hogy a sarkadat ráhelyezed a másik lábad ujjbegyére. Így fordulj el felsőtesttel balra, lábfejekkel jobbra. Mindkét oldalra ismételd meg 4x.

4# Lépés

Maradj hanyatt fekve, majd húzd fel a lábaidat talpra, csípőszélességben tartva őket. Fejjel és felsőtesttel fordulj balra, felhúzott lábaidat engedd le jobbra, a talajra. Ismételd meg mindkét oldalra 8x.

5# Lépés

Maradj hanyatt fekve és húzd talpra a lábaidat úgy, hogy a térdeidet szorosan együtt tartod, majd így fordulsz el felsőtesttel balra, lábaidat pedig leereszted jobbra. Ismételj mindkét oldalra 4x.

6# Lépés

Maradj hanyatt fekve, a jobb lábad hagyd kinyújtva, a bal bokádat pedig tedd keresztbe a jobb térdedre. Így fordulj el fejjel és felsőtesttel balra, bal térdeddel pedig jobbra. Ismételd meg mindkét oldalon 8x.

7# Lépés

Maradj hanyatt fekve, majd húzd fel talpra a lábaidat, a jobb lábad bokáját helyezd a bal térd külső éléhez és így megtartva fordíts a fejed és felső tested balra, a lábaidat pedig jobbra. Cserélj lábat és ismételj mindkét oldalon 4x.

8# Lépés

Maradj hanyatt fekve és húzd fel a térdeidet a mellkasodhoz, majd így fordulj el fejjel és felsőtesttel balra, lábaiddal jobbra. Ismételj mindkét oldalra 8x.

9# Lépés

Maradj hanyatt fekve és emeld fel a magasba a bal lábad, a jobb pedig maradjon kinyújtva a padlón. Fejjel és felsőtesttel fordulj el balra, miközben a magasban lévő lábadat helyezd le jobbra, a padlóra. Cserélj lábat és végezd el ellenkező oldalra is. Ismételj mindkét oldalra 4x.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...