Kezdőlap AKTUÁLIS Közleményt adott ki a MÁV – Minden utas figyeljen!

Közleményt adott ki a MÁV – Minden utas figyeljen!

Hirdetés

A MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai szombattól a főszezoni menetrend szerint közlekednek, ahogyan azt a társaság pénteken közölte az MTI-vel.

A MÁV közleményében jelezte, hogy a balatoni kirándulások kényelmesebbé tétele érdekében az előszezoni időszaknál is gyakoribb vonatközlekedést biztosítanak, több IC-kocsival és motorvonattal.

Hirdetés

A keleti országrész (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térsége) közvetlen járatokkal kapcsolódik össze a Balatonnal, ami megkönnyíti a balatoni utazást ezen régiókból is.

A Volánbusz idén is számos térségből biztosít közvetlen eljutást a Balatonhoz helyközi és helyi járataival, megkönnyítve a Balatonnál nyaralók és kirándulók közlekedését. A buszokkal kapcsolatos részletes információk a Volánbusz honlapján érhetők el.Az utasok visszajelzései alapján, pilot jelleggel a nyári menetrendi időszakra fakultatív helybiztosítási lehetőséget vezetnek be a Kék Hullám, a Tópart és a Balaton InterCityk vonatain.

A 300 forintos helyjegy a vonatok helyjegy nélküli, azaz a Balaton-parti szakaszán, továbbá a Szombathelyig közlekedő Kék Hullám IC vonatok esetében egészen Szombathelyig vehető igénybe.

Az utazás megtervezéséhez a MÁV-VOLÁN-csoport az EMMA nevű új útvonaltervező-szolgáltatást ajánlja. Az emma.mav.hu oldalon bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan tervezheti meg utazását, legyen szó vonatról, autóbuszról, vagy ezek kombinációjáról.

A szombattól életbe lépő főszezoni menetrend számos újítást és kényelmi szolgáltatást hoz, melyek célja, hogy még könnyebbé és élvezetesebbé tegyék a Balatonhoz való utazást.Az utasok visszajelzései alapján bevezetett helybiztosítási lehetőségek és az új útvonaltervező szolgáltatás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyári szezonban is zökkenőmentes és kellemes legyen az utazás.

Hirdetés