Kezdőlap AKTUÁLIS Közleményt adott ki a Buckingham-palota, borzalmas hírek jöttek Erzsébet királynőről

Közleményt adott ki a Buckingham-palota, borzalmas hírek jöttek Erzsébet királynőről

A Buckingham-palota közleménye szerint a királynő sajnálattal hozta meg a döntést.

 

Bár csütörtökön azt közölte a Buckingham-palota, hogy Erzsébet királynő jelen lesz a háborús áldozatok emléke előtt tisztelgő hagyományos vasárnapi londoni ceremónián, erre mégsem kerül sor.

Pedig a 95 esztendős II. Erzsébet királynőnek ez lett volna az első nyilvános, hivatalos programja azóta, hogy orvosai a múlt hónapban pár hét pihenést írtak elő számára.

A királynő nem tud személyesen részt venni a ceremónián, mert megrándult a háta – közölte az Independent. 

A Buckingham-palota közleménye szerint a királynő sajnálattal hozta meg a döntést.  A 95 éves II. Erzsébet a közelmúltban előzetes orvosi vizsgálatokon vett részt, egy éjszakát kórházban is töltött, azóta – követve az orvosi utasításokat – igyekszik minél több időt pihenéssel tölteni.

A Remembrance Sunday, vagyis az emlékezés vasárnapja mindig az első világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulójához, november 11-éhez legközelebbi vasárnapon esedékes.

A királynő állítólag mélységesen csalódott, amiért ma nem lehet ott a megemlékezésen – amelyet az év egyik legjelentősebb elfoglaltságának tart.

A második világháborút tinédzserként élte át, az uralkodó a fegyveres erők vezetőjeként nagy jelentőséget tulajdonít az elesett katonák és nők áldozatainak megemlékezésének.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a walesi herceg helyez el koszorút Őfelsége nevében.

A palota hozzátette, hogy a születésnapos Károly herceghez csatlakozik Cornwall hercegnéje, Cambridge hercege és hercegnője , Wessex grófja és grófnője, Sir Tim Laurence királyi hercegnő és admirális, Gloucester hercege és hercegné, Kent hercege. és Alexandra hercegnő.

loading...