Kezdőlap AKTUÁLIS Koronavírus: Nagyot ugrott a napi új fertőzöttek száma, többen elhunytak

Koronavírus: Nagyot ugrott a napi új fertőzöttek száma, többen elhunytak

Megérkeztek a friss koronavírus-adatok, amelyekből kiderül, hogy az elmúlt 24 órában több mint 800 új fertőzöttet találtak az országban, s elhunyt 6 beteg.

 

A beoltottak száma 5 902 806, közülük 5 669 473 személy már a második oltását is megkapta, míg 854 ezren a harmadikat is. 837 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 826 636-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 259-re emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

 A fertőzöttek megoszlása megyénként / Fotó: koronavirus.gov.hu

 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 787 655, míg az aktív fertőzötteké 8.722-re emelkedett. 627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 92-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma.A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen.

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt. Annak sem késő, aki még nem vett fel az oltást.  A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu. Az időpontfoglaló továbbra is folyamatosan nyitva van és minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo-2

A kormány megkezdte a nemzeti konzultációból fakadó döntések meghozatalát is. Megjelent a családi adóvisszatérítésről szóló kormányrendelet, 2022 februárjában a gyermekes szülők visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ezt az teszi lehetővé, hogy a magyar gazdaság növekedése az egyik legdinamikusabb az EU-ban.

loading...