Kezdőlap EGÉSZSÉG Körömlakkal kente be a talpát. Ha megtudod az okát, te is kipróbálod...

Körömlakkal kente be a talpát. Ha megtudod az okát, te is kipróbálod majd!

Hirdetés

Az alábbi módszer már a címéből ítélve is elég bizarrnak tűnik és érthetetlen, normális ember ugyanis nem lakkozza a talpát. Mások szerint viszont igen, legalább is azok, akik gyógyulni szeretnének.

Az alábbi házi praktikák között megérted miért érdemes színtelen körömlakkot kenni a talpunkra!

Mézes borogatás

Hirdetés

Ha körömproblémánk van tisztítsuk meg azt a részt és kevés mézzel kenjük be. Ezután tegyünk rá sebtapaszt és hagyjuk így 24 órán keresztül.

Almaecet

Ha szemölcsöd van, amitől szeretnél is megszabadulni, akkor almaecettel kend be az érintett területet, majd kösd le és hagyd így pihenni egy éjszakán át. Naponta ismételt meg a kezelést addig, amíg el nem tűnik a szemölcs.

Banánhéj  

Könnyedén megszabadulhatunk vele a szemölcstől. A banánhéj belső fehér felével dörzsöljük át a szemölcsöt alaposan naponta többször, majd egy sebtapasz segítségével rögzítsünk rá egy kisebb darabot. Egy idő után a banánhéjnak köszönhetően könnyedén elmúlnak a szemölcsök.

Színtelen körömlakk

Ha a talpunkon van a fájdalmas szemölcs, hasznos módszernek bizonyult bekenni színtelen körömlakkal. Mossuk meg előtte alaposan a lábat és reggel, majd este is kenjük be a szemölcsöt színtelen körömlakkal. 1-2 hét és a szemölcsnek annyi!

Szódabikarbóna

Keverjünk össze egy teáskanál fehér ecetet annyi szódabikarbónával, hogy egy sűrű krémet kapjunk! Napi kétszer kenjük be vele a szemölcsöket (reggel és este)! Szódabikarbóna és ricinusolaj keverékét is használhatjuk: kenjük a szemölcsre és ragasszuk le! Hagyjuk a bőrön egy éjszakán át, majd reggel távolítsuk el! Ismételjük pár napig, amíg a szemölcs el nem tűnik!

Hirdetés